Maak je zorgverzekering 2014 nog goedkoper

Er zijn volop mogelijkheden om je zorgverzekering 2014 nóg goedkoper te maken. Maak je gebruik van al de bespaartips voor de zorgpremie dan betaal je de laagst mogelijke zorgpremie in 2014. Het ligt natuurlijk aan je omstandigheden of je deze gaat gebruiken. Het besparen op je zorgverzekering begint natuurlijk met het afsluiten van een collectieve zorgverzekering.

Aanvullende Verzekering

Wat veel mensen niet weten is dat je een aanvullende verzekering ook mag afsluiten bij een andere zorgverzekeraar dan waar je je basisverzekering hebt afgesloten. Een zorgverzekeraar mag je niet weigeren voor een basisverzekering, maar mag je daarentegen wel weigeren voor een aanvullende verzekering, of mag daar bijzondere voorwaarden voor stellen zoals een hogere premie voor ouderen, een keuring vooraf of je administratiekosten laten betalen. Echter voor chronisch zieken ligt er hier wel een kans om een goedkope aanvullende zorgverzekering af te sluiten.

Vrijwillig Eigen Risico

Je kunt ook een hoger vrijwillig eigen risico nemen. Het verplichte eigen risico was in 2013 voor een heel jaar 350 euro en zal in 2014 met 10 euro verhoogd worden naar 360 euro. Je kunt je vrijwillig eigen risico verhogen naar maximaal 500 euro per jaar. Zeker als je gezonde bent en niet verwacht om in het nieuwe jaar zorg nodig te hebben kun je met het verhogen van je eigen risico snel 200 euro zorgpremie per jaar besparen.

Collectieve korting

Bijna iedereen heeft wel recht op de één of andere collectieve korting die je vervolgens recht geeft op een korting bij je zorgverzekering 2014. Op www.zorgpremiekorting.nl staat een overzicht van alle collectieve kortingen op de zorgverzekering. Sommige zorgverzekeraars hebben zelf een collectief ingesteld waar je na aanmelding automatisch onder valt en je op die manier dus een korting krijgt. Het is een simpele manier van besparen.

Zorgverzekeringen vergelijken

Natuurlijk blijft het altijd een goed idee om meerdere zorgverzekeringen te vergelijken. Ook een mooi cadeau is mogelijk als je je korting wilt inleveren, zo kun je bijvoorbeeld een nieuwe Apple iPad Air krijgen bij een zorgverzekering, maar er zijn nog meer cadeaus.

Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl