Kabinetsplannen: Zorgpremie kan omlaag, eigen risico wel iets omhoog

Minister Schippers (Volksgezondheid) gaat uit van een daling van 24 euro per jaar  van de zorgpremie in 2014, zo kondigde ze afgelopen dinsdag op Prinsjesdag aan, oftewel een daling van de zorgpremie van  2 euro per maand.
Het eigen risico wordt niet inkomensafhankelijk en voor 2014 alleen gecorrigeerd voor inflatie en komt te liggen op 360 euro per jaar.

Het ministerie van VWS schat dat de zorgpremie volgend jaar uitkomt op 1226 euro per jaar. Het is aan de zorgverzekeraars om de premie voor volgend jaar vast te stellen.

De versobering van het basispakket blijft beperkt. De bezuinigingen die de overheid op zorg kan boeken blijven daardoor achter, niet 1,2 miljard euro maar 900 miljoen wordt er bezuinigd.

Het ministerie van VWS wil dat artsen er scherper op gaan letten of behandelingen en medicijnen uit het basispakket wel altijd medisch noodzakelijk zijn. Het College voor zorgverzekeringen (CVZ) gaat daarnaast het basispakket doorlichten om een besparing van nog eens 300 miljoen euro te realiseren.

Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl