In 5 stappen besparen op je zorgverzekering 2020

Het is alweer december en dat betekent dat je niet veel tijd meer hebt om je huidige zorgverzekering op te zeggen of aan te passen. Met de 5 tips uit dit artikel kun je besparen op je zorgpremie in 2020. 

1. Neem collectieve korting op je zorgverzekering

Als je een collectieve zorgverzekering afsluit ontvang je een korting op je zorgpremie. Met deze collectiviteitskorting kun je flink besparen. De collectieve korting kan oplopen tot 5% op de basisverzekering en 20% op de aanvullende verzekeringen. Als je een aanvullende verzekering hebt, kun je op jaarbasis makkelijk €100,- besparen op je zorgpremie. Voor een overzicht van alle collectieve kortingen kun je onze collectieve zorgverzekering tabel bekijken. 

2. Verhoog je vrijwillig eigen risico

Het verplichte eigen risico in 2020 is vastgesteld op €385,-. Je kan dit verhogen tot maximaal €885,-. Door je eigen risico te verhogen krijg je een korting op je zorgpremie van ongeveer €20,- per maand en dus €240,- per jaar. Hiermee kun je dus flink besparen op je zorgpremie. Wees wel bewust van het feit dat je die €885,- wellicht moet betalen in het geval van hoge zorgkosten. Verhoog dus alleen je eigen risico als je geen hoge zorgkosten verwacht.

3. Betaal je zorgpremie per jaar

Veel zorgverzekeraars bieden de optie om je zorgpremie per jaar te betalen i.p.v. per maand. Dit scheelt veel administratief werk voor de zorgverzekeraar. Om deze reden krijg je een korting op je zorgpremie. Deze korting kan oplopen tot 3% van je jaarpremie. 

4. Je zorgverzekering vergelijken

Er zijn veel verschillende zorgverzekeraars die allemaal andere premies, voorwaarden en kortingen aanbieden. Om zoveel mogelijk zorgkosten te besparen moet je een zorgverzekering kiezen die het beste bij jou past. Je zorgverzekering vergelijken kan hierbij heel handig zijn. 

5. Kijk goed naar je zorgwensen

Naast de basisverzekering kun je ook aanvullende verzekeringen afsluiten. Met deze aanvullende verzekeringen kun je vergoedingen krijgen voor o.a. brillen, fysiotherapie en de tandarts. Als je deze dekkingen niet nodig hebt, kan het voordeliger zijn om geen aanvullende verzekering af te sluiten. Als je deze dekkingen wel nodig hebt, moet je er natuurlijk voor zorgen dat je wel een aanvullende verzekering afsluit. Kijk dus goed naar welke zorg je echt nodig hebt. 

 

Geld en medicijnen
Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl