Ik wil overstappen van zorgverzekeraar, wat nu?

Het zorgseizoen loopt ieder jaar vanaf dat de premies bekend worden gemaakt in half november tot het begin van het nieuwe jaar. Het zorgseizoen loopt bijna ten einde en het is verstandig om te kijken hoe het ervoor staat met je huidige zorgverzekering. Het vergelijken van zorgverzekeraars kan lonen, en het is mogelijk dat je tot honderden euro’s per jaar bespaart. Wanneer je wilt overstappen zijn er enkele dingen om rekening mee te houden.
Het vergelijken van je zorgverzekering kan eenvoudig op onze pagina zorgverzekering vergelijken 2017. Op zorgpremiekorting.nl krijg je bovendien nog eens extra korting op je nieuwe zorgverzekering.
 

Stap 1: Nieuwe zorgverzekeraar kiezen

Wanneer je weet naar welke nieuwe zorgverzekeraar je wilt is het overstappen eenvoudig.
Op de pagina van de desbetreffende zorgverzekeraar kun je klikken op “Nu nog niet verzekerd bij zorgverzekeraar x”. Wanneer je op beste button klikt, krijg je verschillende opties. Kies de optie die van toepassing is op jouw persoonlijke situatie.
 

Stap 2: Gegevens invullen

Je komt daarna op de pagina van de desbetreffende zorgverzekeraar. Op deze pagina wordt gevraagd naar je persoonlijke gegevens. Aan de hand van deze gegevens wordt er bijvoorbeeld gekeken naar welke zorgverzekeraars in de buurt zitten, en of deze een contract hebben met jouw zorgverzekeraar.
 

Stap 3: Zorgpakket samenstellen

Hierna is het de bedoeling dat je een zorgpakket samen stelt dat bij jouw persoonlijke situatie past. Kijk goed naar het eigen risico, en wat voor soort polis je wilt afsluiten. Ook is het vaak mogelijk om aanvullende verzekeringen aan te schaffen.
 

Stap 4: Overstappen met korting

Wanneer je alle gegevens volledig hebt ingevuld kun je je aanmelden. De korting die je krijgt door deelname aan het collectief is al automatisch verrekend. Je nieuwe zorgverzekeraar zegt je huidige zorgverzekering op. Je krijgt meestal binnen een week een bevestigingsmail.

Let erop dat je voor 1 januari overstapt, of een nieuwe zorgverzekering aanvraagt. Wanneer dit toch niet lukt, zeg uw huidige zorgverzekering in ieder geval voor 1 januari op. Dan heb je tot 1 februari 2017 om over te stappen.
 

Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl