Eerste zorgpremie 2013 op 25 september bekend

Over 10 dagen barst het zorgverzekering seizoen los met de bekendmaking van de eerste nieuwe premie voor 2013. Traditiegetrouw is DSW de eerste zorgverzekeraar die met de nieuwe zorgpremies naar buiten komt, iedereen verwacht dat het dit jaar niet anders zal zijn. De premie van DSW is altijd een redelijk goede maatstaf om te bepalen hoe hard de premie van de zorgverzekering dit jaar zal stijgen.

Op welke datum DSW de zorgpremie voor 2013 naar buiten gaat brengen is nog niet officieel bekend gemaakt, maar uit een analyse komt een duidelijk patroon naar voren:

Premiebekendmakingen DSW in de voorgaande jaren:

Dinsdag 27 september 2011
Dinsdag 28 september 2010
Dinsdag 22 september 2009
Dinsdag 23 september 2008
Dinsdag 25 september 2007


De laatste 5 jaren heeft DSW de premie op een dinsdag in de laatste of voorlaatste week van september bekend gemaakt. De voorlaatste week van september is het Prinsjesdag. Waarschijnlijki zal DSW de zorgpremie dan ook op dinsdag 25 september 2012 naar buiten brengen.

Waarom is zorgverzekeraar DSW altijd als eerste?

De meeste zorgverzekeraars kijken elk jaar naar elkaar en proberen zo laat mogelijk hun premie vrij te geven. Wanneer een verzekeraar zijn premie te vroeg naar buiten brengt dan speelt de concurrentie hier mogelijk op in en versterkt dit hun positie. DSW gaat hier niet in mee.

DSW is een kleinere zorgverzekeraar met relatief grote financiële reserves en omdat ze geen collectieve contracten met hoge kortingen afsluit, is DSW minder afhankelijk van wat andere verzekeraars doen. Daarnaast speelt de landelijke media aandacht die de verzekeraar elk jaar krijgt bij het bekendmaken van de zorgpremie uiteraard ook een rol.

Het is dus nog even afwachten hoe hoog de premie van DSW voor 2013 gaat worden. Dinsdag 25 september staat in ieder geval in onze agenda genoteerd.

Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl