Een op de tien Nederlanders overweegt overstap zorgverzekeraar in 2014

Naar verwachting zal bijna een op de tien Nederlanders in 2014 overstappen naar een andere zorgverzekering. De belangrijkste reden die men hiervoor opgeeft is het besparen op de zorgpremie. Deze voorspelling komt voort uit een onderzoek dat werd gehouden onder 682 Nederlanders. In 2013 wisselde 7,2 procent van de verzekerde Nederlanders van zorgverzekering.

Het merendeel van de respondenten is tevreden over de huidige zorgverzekeraar, maar wil toch overstappen als ze ergens anders goedkoper uit kunnen zijn of een zorgpremiekorting kunnen krijgen. Naast de negen procent die wil overstappen, geeft elf procent aan nog te twijfelen of ze dit zullen gaan doen. Deze groep wacht liever tot alle zorgpremies voor 2014 zijn bekendgemaakt. Dat gebeurt doorgaans in de eerste helft van november. Acht op de tien Nederlanders geeft aan bij de huidige zorgverzekeraar te blijven.

Het zijn voornamelijk jongeren die aangeven dat ze van zorgverzekeraar gaan wisselen. Zeventien procent van de jongeren tussen 18 en 25 jaar zijn dit plan. De groep waarin nauwelijks mensen zullen overstappen zijn de 65-plussers. Slechts een half procent uit deze groep geeft aan te willen wisselen van zorgverzekering.

Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl