DSW maakt als eerste haar zorgpremie bekend

Sinds de invoering van de basisverzekering in 2006, maakt DSW de zorgpremiekorting steeds als eerste bekend. Dit jaar is dat niet anders, DSW Zorgverzekeraar houdt de premie voor de basisverzekering in 2015 gelijk aan de zorgpremie voor 2014. Voor de verzekerden bij DSW houdt dit in dat de jaarlijkse premie op de zorg € 1.140,- bedragen, ofwel € 95,- per maand.

Dat de zorgpremie in 2015 gelijk blijft aan de zorgpremiekorting in 2014, is verassend te noemen. Het Ministerie van Volksgezondheid had begroot dat de gemiddelde jaarpremie met € 110,- zou gaan stijgen. Een verhoging van € 10,- per maand op de zorgpremie.

Daarnaast zal de premie van de aanvullende verzekering gelijk blijven en zijn kinderen tot 18 jaar gratis verzekerd. Ook heeft DSW Zorgverzekering bekend gemaakt, net als in 2013, geld terug te geven aan de verzekerden. In 2013 heeft DSW de zorgpremie met € 12,- verlaagd en dit jaar zal, als de kostenontwikkeling dat toelaat, wederom geld terug geven. Dit gaat de verzekeraar half november bekend maken.  

Nu DSW haar zorgpremie bekend heeft gemaakt, is de verwachting dat de rest van de Zorgverzekeraars snel zullen volgen met het bekend maken van hun zorgpremie. De zorgverzekeraars hebben tot half november de tijd om hun zorgpremie bekend te maken. 

Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl