Daling van de zorgpremie 2014 vier keer zo hoog dan verwacht

Marktleider Achmea zet de toon met een forse verlagingen voor volgend jaar van de zorgpremie voor de basisverzekering van ziektekosten.

Zilveren Kruis, een dochter van verzekeraar Achmea, heeft aangekondigd de zorgpremie voor de basisziektekostenverzekering te verlagen in 2014 met 8,30 euro per maand. De premie gaat van nu 108,25 euro naar 99,95 euro per maand in 2014. Dat maakte de zorgverzekeraar dinsdag bekend.

De verlaging komt uit op ruim 7,5 procent. Over een hele jaar scheelt het bijna 100 euro.

De premies van de tandartsverzekeringen bij Zilveren Kruis blijven gelijk. De aanvullende verzekeringen stijgen met gemiddeld 2 procent.

Verwacht wordt dat de drie andere grote verzekeraars CZ,VGZ en Menzis met vergelijkbare premieverlagingen zullen gaan komen.

Uitgaande van een gemiddelde jaarpremie van 1.280 euro in 2013, bespaart een verzekerde op jaarbasis in 2014 bijna 90 euro ten opzichte van vorig jaar. Met 13,3 miljoen verzekerden die zorgpremie betalen, gaat Nederland volgend jaar 1,2 miljard euro minder zorgpremie betalen.

De daling van 90 euro is opmerkelijk. Minister Schippers sprak in september in de Miljoenennota immers nog over een daling van slechts 24 euro op jaarbasis. De werkelijke verlaging zal naar verwachting dus bijna viermaal zo hoog worden.

Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl