Bijna miljoen overstappers

Van de Nederlanders met een zorgverzekeringsplicht is medio januari 2018 ongeveer 6% overgestapt naar een andere zorgverzekeraar. Dit gaat om zo'n miljoen overstappers van de zorgverzekering.

Het aantal overstappers kan uiteindelijk hoger of zelfs iets lager uitvallen. Nog niet alles is verwerkt bij de zorgverzekeraars. In februari 2018 worden de definitieve overstapcijfers bekendgemaakt. In de overstapperiode van 2016 - 2017 was het percentage 6,4%. 

Tot 1 februari overstappen

Als een verzekerde zijn polis voor 31 december 2017 om 23.59 uur heeft opgezegd, kan deze nog tot 1 februari 2018 een zorgverzekering naar wens afsluiten. De meeste overstappers hebben al een zorgverzekering met specifieke zorgbehoeften afgesloten. 

Eigen risico 

Een kwart van de overstappers heeft deze periode een maximaal vrijwillig eigen risico van 500 euro gekozen. Bijna 13% van alle verzekerden had in 2017 een vrijwillig eigen risico. Bijna 75% daarvan koos voor het maximale. Het verplichte minimum was toen ook al 385 euro. 

Aanvullende verzekering

In 2017 had meer dan driekwart van de verzekerden ook een aanvullende verzekering afgesloten naast de wettelijk verplichte basisverzekering. Het aantal afgesloten aanvullende verzekeringen is al jaren vrijwel gelijk gebleven.

Zorgverzekering afsluiten

Bij Zorgpremiekorting kun jij je zorgverzekering afsluiten. Regel het nu, zodat je zoveel mogelijk bespaart op zorgkosten die hoog kunnen oplopen als je je niet goed verzekert! 

Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl