Nederlanders besparen in 2022 op zorgverzekering

Tot en met 31 december 2021 hebben alle Nederlanders de kans gehad om eventueel over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Zoals dit normaal gesproken ook gebeurt, worden eind januari de hoeveelheid overstappers bekend gemaakt. In dit artikel lees je hoeveel mensen er zijn overgestapt en wat de voornaamste reden hiervoor was. Ook vertellen we je meer over de nieuwe verzekeringen die zijn afgesloten.

Verhoogd eigen risico

Uit de cijfers blijkt dat meer mensen hebben gekozen om het eigen risico te verhogen. In 2022 had je de keuze uit verschillende hoogtes van het eigen risico. Zo was het laagste eigen risico €385,- en het hoogste €885,-. Hoe hoger jouw eigen risico, hoe lager jouw maandelijkse premie. Wanneer je kiest voor een hoger eigen risico, ben je maandelijks goedkoper uit. Mensen kiezen vaak voor een verhoogd eigen risico wanneer zij verwachten geen tot weinig zorgkosten te maken.

Minder aanvullende verzekeringen

In 2022 zijn er in vergelijking met 2021 minder aanvullende verzekeringen afgesloten. Verzekerden kozen het meeste voor een naturabudgetpolis. Deze zijn namelijk goedkoper dan aanvullende verzekeringen. Het is opvallend dat steeds meer Nederlanders voor een goedkopere optie kiezen. Zo kozen ook heel veel Nederlanders voor een jaarbetaling. Hiermee kun je uiteindelijk een hoop geld besparen. 

Goedkopere labels zijn populair

In 2022 hebben meer mensen gekozen voor een zorgverzekering van een goedkoper label in plaats van een verzekering van het hoofdmerk. Het gaat hierbij om ruim 72% van de verzekerden. Denk bij een label bijvoorbeeld aan ZieZo van Zilveren Kruis of United Consumeer van VGZ. Hieruit blijkt nogmaals dat mensen zich steeds prijsbewuster gedragen. Wanneer je kiest voor een label kun je namelijk een hoop geld besparen. Zeker bij jongeren vallen de goedkopere labels erg in de smaak. Deze goedkopere labels zorgen ervoor dat een zorgverzekering nog enigszins betaalbaar is, ondanks de premiestijging. 

Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl