1,4 miljoen Nederlanders stappen over van zorgverzekeraar

 

Collectieve zorgverzekering

Bijna 15% wil overstappen om deel te nemen aan een collectieve zorgverzekering bij een andere verzekeraar. Ook wordt er verwacht dat 14% op zoek gaan naar een andere zorgverzekering doordat het zorggebruik gaat veranderen. Tevens blijkt uit de cijfers dat het loont om de zorgverzekering te vergelijken, aangezien de overstappers € 56 per persoon bespaarde. Dit komt neer op een totale besparing van € 69 mln. Via een collectieve verzekering kan er korting gekregen worden op de zorgpremie. Deze zogenoemde collectiviteitskorting zorgt dus voor een degelijke besparing voor iedereen die overstapt naar een andere zorgverzekering, of korting aanvraagt op zijn of haar bestaande verzekering.

Zie ook: Wat verandert er in de zorg in 2016?

Zorgverzekering vergelijken

De politiek is voorstander van het overstappen van zorgverzekeraar. Minister-president Mark Rutte heeft zich tijdens de relatiedag van Zorgverzekeraar Nederland (ZN) uitgelaten omtrent het overstappen van zorgverzekeraar: “Het zou goed zijn als meer mensen regelmatig zouden overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Dat is geen doel op zich, maar het feit dat het zo weinig gebeurt, zegt wel iets over het woud aan polissen.” Hiermee moedigt de politiek het aan om verschillende zorgverzekeringen te vergelijken.

Zie ook: Zorgverzekering vergelijken loont

Verschil in stijging zorgpremie hoger dan ooit

Omdat Zorgverzekeraars beschikken over miljarden euro’s aan overreserves, is het de verwachting dat stijging van de premie relatie meevalt en wellicht lager uitvalt dan voorspeld. Zorgverzekeraar DSW maakte als eerste de stijging van de zorgpremie bekend. Ondanks een stijging van 3,75 euro per maand is deze stijging lager dan de stijging van 7 euro die verwacht werd door het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS).

Doordat er per concern veel verschil zit in de hoogte van de eigen reserve ofwel financiële buffer, kan het premieverschil tussen de verzekeraars echter hoger komen te liggen dan ooit.

Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl