Wat is het verschil tussen een budgetpolis, naturapolis of restitutiepolis?

Budgetpolis

De budgetpolis is de goedkoopste basisverzekering met de minste keuze aan zorgverleners. De budgetpolis is een goede keuze als je weinig zorg nodig hebt en niet te veel wilt betalen aan maandelijkse zorgpremie.
Met de budgetpolis heb je een beperkte keuze uit zorgaanbieders. Dit kan betekenen dat je voor een behandeling ver moet reizen, wat extra kosten met zich mee kan brengen. Het is dus verstandig eerst goed te inventariseren welke zorg je verwacht voor het nieuwe jaar alvorens je een budget polis afsluit. 
Bij een maximaal eigen risico kan je in 2022 een budgetpolis al voor €86,25 afsluiten bij een zorgverzekeraar.

Naturapolis

De naturapolis is de meest gekozen basisverzekering onder Nederlandse verzekerden. Met de naturapolis heb je veel vrijheid uit zorgaanbieders. De kosten worden volledig vergoed bij gecontracteerde zorg en gedeeltelijk vergoed bij niet gecontracteerde zorg.
Het is dus belangrijk om na te gaan bij welke zorgverleners  de zorgverzekeraar is aangesloten alvorens de behandeling aan te gaan. Verwacht je voor het nieuwe jaar een zware behandeling, vraag bij je zorgverzekeraar na of ze contracten hebben met zorgverleners die de betreffende behandeling vergoeden.
De naturapolis is een duurdere basisverzekering dan de budgetpolis. De naturapolis kan je afsluiten vanaf €112,25 en bij een maximaal eigen risico al voor €90,25.

Restitutiepolis

De restitutiepolis is de duurste basisverzekering en biedt volledige keuzevrijheid uit zorgverleners. Net als met de naturapolis is een voorwaarde dat de zorgverlener aangesloten moet zijn bij de zorgverzekeraar. 
Bij niet gecontracteerde zorg moet je de kosten eerst zelf betalen. Meestal kunnen de kosten gedeclareerd worden bij je zorgverzekeraar. Dit geldt niet voor alle behandelingen. Ga na bij je zorgverzekeraar of de kosten worden vergoed voor een behandeling.

De grootste zorgverzekeraars, VGZ, Zilveren Kruis, CZ en Menzis, beschikken allemaal over een restitutiepolis. De restitutiepolis wordt het minst aangeboden door zorgverzekeraars in Nederland. De maandelijkse premie en gecontracteerde zorg kan sterk verschillen van elkaar. Ga dus na wat de voorwaarden zijn en welke behandelingen zijn opgenomen in het pakket.
De restitutiepolis kan worden afgesloten vanaf €119,25 en bij een maximaal eigen risico vanaf €97,25.


Zorgpremiekorting.nl

Op Zorgpremiekorting.nl ontvang je in 2022 collectiviteitskorting op de budgetpolis, naturapolis en de restitutiepolis. Bekijk de diverse kortingspercentages en maandelijkse zorgpremies bij een eigen risico van €385,- en bij een maximaal eigen risico van €885,-.
 

 

Zorgpremiekorting.nl