Zorgverzekering vaak onduidelijk voor ouderen

Wijziging in Zorgverzekering

Volgens de ANBO moeten senioren bewuster worden van alle wijzigingen die in hun polis worden doorgevoerd. Dit zijn bepaalde voorwaarden zoals de hoogte van de zorgpremie, vergoedingen en zorgkeuze. 70 procent van de senioren denken bijvoorbeeld dat ze ieder jaar bij dezelfde zorgverleners zich kunnen laten behandelen als zij niet veranderen van zorgverzekeraar.
Ook van de wijzigingen die de overheid doorvoert zijn senioren zich minder goed van bewust. Bijvoorbeeld aan de verstrekkingen die uit het basispakket worden vergoed. Indien ouderen zich meer bewust zijn in de veranderingen op het gebied van zorg en de bijhorende zorgverzekering, kan dit een hoop kosten besparen. Wie niet goed op de hoogte is, kan zomaar bij moeten betalen voor bepaalde medicijnen of behandelingen.

Overstappen van Zorgverzekering

Van alle ondervraagden denkt 40 procent dat ze ieder jaar recht hebben op (dezelfde) vergoeding van dezelfde medicijnen en andere behandelingen, bij dezelfde zorgverzekering. De vergoedingen van medicijnen en behandelingen kan echter ieder jaar veranderen. Daarnaast kan de premie van de polis die de verzekerde heeft omhoog gaan. Daarom adviseert de ANBO om zorgverzekeringen te vergelijken en eventueel over te stappen. De belangenorganisatie vindt dat ouderen te trouw zijn aan hun huidige zorgverzekering die ze al jaren hebben. 60 procent van de ouderen is namelijk nog nooit overgestapt in de afgelopen jaren.

Zorgpremie voor ouderen vaker omhoog

Een aantal zorgverzekeraars hebben hun zorgpremie op de aanvullende zorgverzekering voor ouderen de laatste jaren verhoogd. Omdat ouderen vaker zorg nodig hebben betalen zij soms zelfs 70 procent meer zorgpremie voor dezelfde polis dan jongeren. Ook dan loont het om over te stappen van zorgverzekering.

Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl