Zorgverzekeraar VGZ maakt premie bekend

Verzekeraar VGZ maakt zorgpremie 2021 bekend

In 2020 daalde de zorgpremie van de naturapolis van VGZ met €1,00 per maand.  Dit was een meevaller in vergelijking met andere zorgverzekeraars. Daardoor sloten bijna 200.000 mensen zich aan bij VGZ. Voor 2021 heeft de zorgverzekeraar besloten om haar premie te verhogen met 2,8%. De maandelijkse premie komt dan neer op €119,47. Dit is een lagere stijging dan de voorspelling van het kabinet. 

Sinds 2018 opereren zij met een nieuwe strategie, genaamd: ‘zinnige zorg’. Dit is een strategie waarbij artsen en instellingen samenwerken om de zorg beter en simpeler te maken. Daarnaast wordt zorg nauwkeuriger ingekocht en maakt VGZ steeds meer gebruik van digitalisering. 

Zorgpremie basisverzekering VGZ

In 2021 zal de zorgpremie van VGZ stijgen. Met collectiviteitskorting kun jij toch besparen op jouw zorgverzekering. VGZ biedt twee basisverzekeringen aan met de mogelijkheid tot het aanvragen van collectiviteitskorting. In 2021 kun je gebruikmaken van 4% collectiviteitskorting. Dit is gratis en toegankelijk voor iedereen. Na aftrek van collectiviteitskorting betaal je nog €114,69 premie voor de polis ‘Ruime Keuze’. Voor de restitutiepolis betaal je in 2021 €121,83 inclusief collectiviteitskorting. Het prijsverschil is te verklaren door de keuzevrijheid in zorgverleners.  

Nieuwe zorgverzekering erbij in 2021

Per 1 januari 2021 breidt VGZ zich uit met een nieuwe zorgverzekering, namelijk het VGZ Basis Pakket. Met dit pakket krijg je vrijwel alle zorgkosten vergoed tot 70%.En met de collectiviteitskorting van ..% bespaar je ook nog eens op jouw maandelijkse premie. Niet alleen fijn, maar ook goed voor de portemonnee! 

Aanvullende verzekering VGZ

Op de aanvullende verzekeringen van VGZ kun je collectiviteitskorting tot 15% krijgen. De korting op de basisverzekering is dan wel lager, namelijk 4% voor particulieren en 10% voor ondernemers. Wij bieden in samenwerking met VGZ collectieve korting aan. Dit is ook mogelijk als jij een reeds lopende verzekering hebt bij VGZ. Hier lees je alles over de collectieve zorgverzekering VGZ

Andere zorglabels 

Zo’n 4 miljoen mensen, verspreid onder de 13 zorglabels, zijn verzekerd onder coöperatie VGZ. Dat staat gelijk aan zo’n 23,3% van de markt. Bij VGZ zijn ruim 2,1 miljoen Nederlanders verzekerd. Een ander groot zorglabel is Univé. Meer weten? Hier lees je alles over de collectieve zorgverzekering Univé.

Overstappen naar VGZ?

Ben jij op zoek naar een andere zorgverzekering voor 2021? Zorgpremiekorting helpt jou graag met het besluitvormingsproces. Met onze vergelijkingstabel vergelijk jij makkelijk de collectieve zorgverzekering VGZ met andere verzekeraars. Collectiviteitskortingen vergelijken is nog niet eerder zo makkelijk geweest. 

 

Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl