Zorgverzekeraar DSW zet de toon: zorgpremie stijgt harder dan verwacht in 2021

Zorgverzekeraar DSW zet de toon: zorgpremie stijgt harder dan verwacht in 2021

Zorgverzekeraar DSW is de eerste zorgverzekeraar dit jaar die zijn zorgpremie voor 2021 bekend heeft gemaakt.  Er werd door het kabinet verwacht dat er een stijging zou plaats vinden van €59,- per jaar vergeleken met 2020. Dit zou uitkomen op een stijging in zorgpremie van €5,- per maand. Hier is meer over te lezen in het nieuwsartikel, stijging zorgpremies in 2021. Na de bekendmaking van de premies van zorgverzekeraar DSW blijkt dat de basisverzekering verhoogd is naar €124,50,- per maand. Dit zorgt voor een stijging van €6,50. Dit bedrag is dus hoger als de verwachte stijging van €5,- per maand. Dit komt onder andere doordat DSW niet meer kan interen op hun reserves.

Deze uitkomst zet de toon voor 2021, het is duidelijk dat er een stijging in zorgverzekering aankomt ook voor andere zorgverzekeraars. De DSW-topman, De Groot, geeft aan dat de lage kosten voor afgeschaalde reguliere zorg de corona gerelateerde kosten nu nog gedekt hebben. “Daardoor waren de financiële consequenties minimaal. We weten nog niet hoe dit effect in de laatste maanden van het jaar gaat doorzetten en al helemaal niet wat er in 2021 gaat gebeuren”. 2021 blijft er dus onzeker uitzien, we weten niet wat we kunnen verwachten nu de corona besmettingen aan het oplopen zijn. Er blijft een mogelijkheid dat de reserves van zorgverzekeraars verder leeg zullen stromen. Nu de premies van zorgverzekeraar DSW al harder zijn gestegen dan de verwachting van het kabinet zullen meerdere zorgverzekeraars volgen. Om duidelijk in kaart te brengen wat de veranderingen in zorgpremie in 2021 zullen zijn kun je jouw zorgverzekering vergelijken. Alle premies zullen na bekendmaking direct worden bijgewerkt. Voor nu is alleen de premiestijging van DSW bekend.

In 2023 zal de collectiviteitskorting verdwijnen

De kortingsmogelijkheden die wij op dit moment aanbieden zullen in 2023 worden beperkt. Naar verwachting zal het kabinet de collectieve korting op de zorgverzekering afschaffen anno 2023. Op dit moment is de collectieve korting nog voor iedereen toegankelijk. Wil je nu het nog kan profiteren van collectieve korting op je zorgpremie? Bekijk dan collectieve kortingen zorgverzekering.

 

collectiviteitskorting
Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl