Zorgverzekeraar DSW verhoogt zorgpremie met 6 euro per maand, verwachtingen zijn overstegen

Net als voorgaande jaren maakt ook dit jaar DSW als eerste zorgverzekeraar bekend wat de nieuwe zorgpremies zijn voor volgend jaar. Tijdens prinsjesdag gaf het kabinet aan dat de zorgpremies naar verwachting met €3,- per maand zouden toenemen, maar DSW verrast nu iedereen door de premies met het dubbele van de verwachting te verhogen. Een basisverzekering bij DSW kost vanaf volgend jaar €118,- per maand. 

 

Eigen risico zorgverzekeraar DSW 2020

Het eigen risico van DSW in 2020 blijft even hoog als vorig jaar, €375,-. Dit is €10,- minder dan de €385,- die door de overheid wettelijk is vastgesteld. DSW hanteert een lager eigen risico, omdat zij een voorstander zijn van eerlijke zorgkosten voor chronisch zieke mensen. Hiermee wordt het verschil in zorgkosten tussen chronisch zieke mensen en gezonde mensen kleiner. DSW vindt het oneerlijk dat gezonde mensen het eigen risico op hun zorgverzekering kunnen verhogen om een lagere premie te betalen. Chronisch zieke mensen kunnen hier geen voordeel uit halen, waardoor ze benadeeld worden.

 

Stijging van de zorgtoeslag

De overheid had al verwacht dat de zorgpremies zouden stijgen en om dit te bestrijden gaat de zorgtoeslag in 2020 ook toenemen. Op Prinsjesdag werd bekend gemaakt dat naar verwachting de zorgpremies zouden toenemen met €3,- per maand, om deze reden zou de zorgtoeslag ook toenemen met €67,- per jaar voor alleenstaanden en €95,- voor meerpersoonshuishouden. Nu bekend is dat de zorgpremie van DSW met €6,- gaat toenemen moeten we afwachten op hoe de overheid daarop reageert. 

 

Collectieve zorgverzekering

De zorgkosten zullen volgend jaar dus toenemen, zelfs meer dan verwacht. Als je toch voordeliger wilt uitkomen kan het interessant zijn om een collectieve zorgverzekering af te sluiten. Als je dit doet krijg je collectieve korting op je zorgverzekering, waardoor je een lagere premie hoeft te betalen. Er zijn veel verschillende zorgverzekeraars die collectieve korting aanbieden en ze hebben allemaal andere zorgpremies. Vergelijk alle collectiviteitskortingen op de zorgverzekeringen om het meeste voordeel uit je zorgverzekering te halen.  

 

Arts met geld
Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl