Zorgverzekeraar CZ verhoogt zorgpremie met ruim €100 per jaar - Compenseer stijging met collectieve korting

Zorgverzekeraar CZ heeft vandaag haar zorgpremies voor 2019 bekend gemaakt. De premie voor  de meest gekozen basisverzekering van CZ (de zorg-op-maat naturapolis) stijgt met € 8,55 per maand naar € 124,80 per maand bij een eigen risico van €385,-. Dat is een stijging van bijna 7%. Deze forse toename van de zorgpremie komt zoals verwacht niet als een verrassing. 
 

Verschillende zorgpolissen bij zorgverzekeringsmaatschappij CZ 

CZ zorgverzekeraar biedt drie verschillende basisverzekeringen aan waarvan de zorgpremie bij alle drie de basisverzekeringen fors gaat stijgen in 2019. De CZ Zorgbewustpolis is een naturapolis met een beperkte keuzevrijheid. De premie voor deze polis komt in 2019 uit op € 120,45 bij een eigen risico van €385,-. Ná aftrek van 7% collectiviteitskorting (lees hieronder meer) komt de maandelijkse zorgpremie op € 112,02. De andere naturapolis van zorgverzekeringsmaatschappij CZ, CZ Zorg-op-maatpolis, garandeert een hoger percentage van gecontracteerde zorgverleners dan de CZ Zorgbewustpolis. De zorgpremie is in 2019 vastgesteld op € 124,80 per maand. Ná aftrek van collectiviteitskorting bedraagt de premie € 116,06 (wederom bij een eigen risico van €385,-). De restitutiepolis van CZ is de CZ Zorgkeuzepolis, deze polis kent een volledige vergoeding bij iedere zorgverlener. Hierdoor valt de zorgpremie wel wat hoger uit dan de naturapolissen van CZ. De premie van de restitutiepolis bedraagt € 131,65 per maand in 2019. Na aftrek van de collectieve korting komt de premie op € 122,43 per maand bij een eigen risico van € 385,- per jaar. 
 

Collectiviteitskorting aanvragen bij CZ compenseert stijging zorgpremie 2019

De forse stijging van de zorgpremie in 2019 bij CZ is te compenseren door collectiviteitskorting aan te vragen bij CZ. Die kan door deel te nemen in een CZ collectief. Hiervoor dien je wel aan bepaalde voorwaarden te voldoen. Je werkgever kan een collectief bij CZ aanvragen waardoor alle medewerkers en hun gezinsleden kunnen profiteren van de collectieve voordelen bij CZ. Ben je zzp’er dan kun je ook collectiviteitskorting aanvragen bij CZ. Op de basisverzekering van CZ ontvang je 7% collectieve korting. Op aanvullende pakketten van CZ ontvang je maar liefst 10% korting. Klik op onderstaande link voor meer informatie en zie ook welke alternatieven er zijn om collectieve korting aan te vragen:
 
Collectiviteitskorting aanvragen op CZ Zorgverzekering > 
 

Bespaar op zorgpremie door verhogen eigen risico en jaarbetaling

Bij CZ is het zoals bij alle zorgverzekeraars mogelijk om te kiezen voor een hoger eigen risico. Het verplichte eigen risico is in 2019 net als het afgelopen jaar €385,-. Je kunt dit vrijwillig verhogen met € 500,- tot € 885,-. Door het verhogen van het eigen risico gaat de zorgpremie omlaag met maandelijks € 17,50, oftewel een besparing van € 210,- per jaar. Een andere manier om te besparen is door je zorgpremie per jaar te betalen. Dit levert een extra korting op van 2%. Je betaalt dan in één keer het gehele bedrag voor het aankomende jaar. De 2% korting is hoger dan de spaarrentes op dit moment. 

Collectieve zorgverzekering CZ
Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl