Zorgpremie van ONVZ stijgt met bijna 10 euro. Collectiviteitskorting compenseert premiestijging.

Zorgverzekeraar ONVZ maakte vandaag de premies voor het jaar 2017 bekend. De verzekerden bij ONVZ betalen volgend jaar een kleine 10 euro extra per maand voor de basispremie. De restitutiepolis van ONVZ kosten vorig jaar nog 109,95 euro. Voor aftrek van collectiviteitskorting komt de premie dit jaar op 119,50 euro.

 

Stijging door hogere vergoedingen basispakket

Er zijn verschillende verklaringen voor de hogere zorgpremie voor volgend jaar. Het basispakket wordt uitgebreid met verschillende behandelingen. Ook worden er verschillende nieuwe en duurdere medicijnen toegevoegd. Al deze extra kosten moeten gedekt worden, en daarom moet iedereen meer gaan betalen voor de zorg. ONVZ is een zuivere restitutie zorgverzekeraar.  

Collectiviteitskorting aanvragen

Het is voor iedereen mogelijk om te besparen op de zorgpremie door bij ONVZ collectiviteitskorting aan te vragen. De korting is 8% op de ONVZ-basispremie waardoor de maandpremie op 109,94 euro komt. Bij een maximaal eigen risico komt de maandpremie na aftrek van korting op 84,94 euro. Door de premie per jaar te betalen komt daar nog een extra korting van 2% bovenop.
Het is mogelijk om deze korting te ontvangen op een bestaande ONVZ-verzekering, of op een nieuwe ONVZ-zorgverzekering. Op Zorgpremiekorting.nl neemt u automatisch deel in het collectief van de Stichting Zorg voor Koopkracht en kan iedereen eenvoudig profiteren van de collectiviteitskorting bij ONVZ. 

 

 

Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl