Zorgpremie van ONVZ gaat omhoog met €2,43. Collectiviteitskorting compenseert premiestijging.

Zorgverzekeraar ONVZ heeft op 11 november de zorgpremies voor het jaar 2018 bekend gemaakt. Als verzekerde bij ONVZ betaal je volgend jaar €2,43 meer over de zorgpremie dan in 2017. De ONVZ basisverzekering in de vorm van een restitutiepolis bedroeg vorig jaar nog €115,91. Vóór de aftrek van collectiviteitskorting komt de premie in 2018 uit op €118,34. De zorgpremiestijging van ONVZ ligt net iets boven het landelijk gemiddelde stijging van de zorgpremie. Bij ONVZ-concern horen ook de zorgverzekeringen PNOzorg en VvAA. 

Stijging door toegenomen aantal vergoedingen basispakket

Voor de verhoging van de zorgpremie zijn verschillende redenen te vinden. Ieder jaar worden er door de overheid nieuwe behandelingen toegevoegd aan het basispakket. Er worden ook diverse nieuwe en duurdere medicijnen aan de basisverzekering toegevoegd. De toename van kosten hierdoor moeten gedekt worden, en daarom zal iedereen in Nederland meer gaan bijdragen aan de zorg. 

Collectiviteitskorting om premiestijging basisverzekering te compenseren

Iedereen kan collectiviteitskorting aanvragen om te besparen op de zorgpremie van ONVZ. In 2018 bedraagt de collectieve korting op de ONVZ-basispremie 8%. De premie die je dan maandelijks moet betalen na aftrek van de collectiviteitskorting komt dan neer op €112,24. Kies je voor een maximaal eigen risico van €885 dan komt de maandpremie van ONVZ neer op €87,24 na aftrek van de collectieve korting. Ook kun je nog eens 2% besparen op de totale kosten van de zorgpremie na aftrek van de collectiviteitskorting door de premie per jaar te betalen.  

Collectieve korting aanvullende zorgverzekeringen ONVZ

ONVZ biedt een ruime keuze aan aanvullende zorgverzekeringen aan. Zo zijn er bijvoorbeeld pakketten die onbeperkte fysiotherapie vergoedingen bevatten en speciale pakketten voor uitgebreide tandzorg. Ook op de aanvullende pakketten van ONVZ is het mogelijk om collectieve korting aan te vragen. De collectiviteitskorting van ONZV op aanvullende pakketten bedraagt 10% op de maandelijke premie van aanvullende pakketten. 

 

Het is niet alleen mogelijk om de collectieve korting aan te vragen bij een bestaande ONVZ-zorgverzekering, maar ook over een nieuwe ONVZ-verzekering. De collectieve korting krijg je dan als je vóór 31 december bent overgestapt. Met een kosteloze inschrijving op Zorgpremiekorting.nl  neemt je automatisch deel aan het collectief dat Stichting Zorg voor Koopkracht heeft opgericht waardoor iedereen eenvoudig kan profiteren van de collectiviteitskorting bij ONVZ. 

 

ONVZ zorgpremie 2018 collectieve korting
Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl