Zorgpremie Menzis gaat fors omhoog

Sinds DSW zijn premie bekend maakte, vreesde iedereen voor de premiestijging van de rest van de Nederlandse zorgverzekeraars. De premie van zorgverzekeraar DSW steeg met bijna 10 euro in de maand. Vandaag maakte ook zorgverzekeraar Menzis zijn premie bekend. De premie voor de naturapolis van Menzis, de meest gekozen verzekering, gaat volgend jaar 119 euro per maand kosten.

Zorgpremie stijgt voor alle basisverzekeringen

Voor de budgetpolis van Menzis betaalde je vorig jaar nog 90,75 euro. Voor dezelfde polis betaal je volgend jaar 103 euro. Ook de restitutiepolis van Menzis, de Basis Vrij polis, zal duurder worden. Dit jaar betaalde polishouders 109,75 euro en volgend jaar 122 euro. Volgens Menzis was het nodig om de zorgpremie te verhogen door o.a. hogere zorgkosten en de uitbreiding van het basispakket.

Eigen reserves

Menzis beschikt over een aanzienlijk minder grote buffer dan de andere zorgverzekeraars. Menzis heeft vorig jaar al flink moeten teren uit de eigen reserves, en ook dit jaar moest de zorgverzekeraar flink bijleggen. Volgens financieel directeur Frank Jansen kan dit niet blijven doorgaan. “Ons eigen vermogen, de buffer, is geld van onze leden, en dat gaat ook terug naar onze leden. Maar we kunnen niet eindeloos doorgaan, het geld is een keer op” aldus de financieel directeur.

Meer keuze vrijheid

Tegenover deze flinke premiestijging staat wel dat de aanvullende verzekeringen die Menzis aanbiedt niet tot nauwelijks stijgen. Dit is in tegenstelling met de andere zorgverzekeraars waarbij de aanvullende polissen juist met ongeveer 10% stegen. Daarnaast is Menzis druk bezig om ervoor te zorgen dat de verzekerden van Menzis meer keuzevrijheid krijgen. Nog lang niet alle contracten zijn rond, maar volgens de financieel directeur is dat geen probleem “We gaan gewoon met alle ziekenhuizen een contract afsluiten.”

Profiteer van 9% collectiviteitskorting bij Menzis

Via Zorgpremiekorting.nl kun je op de naturapolis en restitutiepolis van Menzis 7% korting op de basispremie aanvragen en 9% korting op de aanvullende pakketten. Dat betekent dat u na aftrek van deze collectiviteitskorting voor de naturapolis 110,67 euro betaalt en voor de restitutiepolis 113,46 euro per maand. Voorwaarde voor het aanvragen van de korting is het hebben van een Kamer van Koophandel-nummer. De korting kan worden aangevraagd op je bestaande Menzis verzekeringen of je kunt een nieuwe Menzis zorgverzekering met collectieve korting aanvragen. Het aanvragen van de collectiviteitskorting is geheel gratis. Klik hier voor meer informatie, de korting direct aan te vragen en voor de alternatieven wanneer je niet beschikt over een KvK-nummer.

Premiestijging van menzis flink omhoog
Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl