Zorgpremie CZ stijgt ook in 2018; Compenseer de stijging met collectieve korting

Zorgverzekeraar CZ heeft haar zorgpremies bekend gemaakt. De zorgpremie voor de basisverzekering van CZ stijgt in 2018 met 3%. De meest afgesloten basisverzekering van CZ kan volgend jaar worden afgesloten voor €116,25 per maand. In 2017 bedroeg de zorgpremie voor deze basisverzekering €112,85. De premies gelden bij een eigen risico van €385. De toename van de premie komt zoals verwacht niet als een verrassing. 

Zorgpremie van de basisverzekering neemt weer toe

CZ biedt drie verschillende basisverzekeringen aan waarvan de premie bij alle drie de basisverzekeringen gaat stijgen in 2018. De CZ Zorgbewustpolis is een naturapolis en is het voordeligste basisverzekering in het portfolio van CZ. Deze zorgpolis zal in 2018 €112,85 bedragen. De andere naturapolis van CZ, CZ Zorg-op-maatpolis, garandeert een hoger percentage van gecontracteerde zorgverleners dan de CZ Zorgbewustpolis en is vastgesteld op €116,25 per maand. CZ heeft ook een restitutiepolis, CZ Zorgkeuzepolis, met volledige vergoeding bij iedere zorgverlener. Hierdoor valt de zorgpremie wel wat hoger uit dan de naturapolissen va CZ. De premie van de restitutiepolis bedraagt €122,60 per maand in 2018. 

Zorgpremie gedrukt door inzet eigen reserves

Al met al stijgt de premie iets minder hard dan beraamd was bij de bekendmaking van de Miljoenennota. CZ laat haar basisverzekeringen met ongeveer €40 per jaar stijgen, tegen €60 dat verwacht was. Hoewel de stijging minder hoog is dan verwacht, heeft CZ toch een deel van haar reserves aangesproken, 221 miljoen euro om precies te zijn. Volgens bestuursvoorzitter Wim van der Meeren was dit noodzakelijk omdat zonder inzet van reserves de zorgpremie uitgekomen zou zijn op een bedrag van €123 per maand. Dit komt met name door stijgende zorgkosten in de afgelopen tijd. 


Lagere premie door verhogen eigen risico en jaarbetaling

Bij CZ is het mogelijk om te kiezen voor een hoger eigen risico. Het voordeel van het verhogen van het eigen risico is dat de zorgpremie omlaaggaat. De zorgpremie voor CZ Zorgbewustpolis bedraagt bij een eigen risico van €885 maandelijks €94,65. Bij de CZ Zorg-op-maat betaal je dan €98,75, terwijl de CZ Zorgkeuzepolis bij een eigen risico van €885 neerkomt op een zorgpremie van maandelijks €105,10. 
Daarnaast is het mogelijk om de zorgpremie op jaarbasis af te dragen, dan betaal je in één keer het gehele bedrag voor het aankomende jaar. CZ geeft iedereen die zijn zorgverzekering op jaarbasis betaalt 2% korting over het gehele bedrag. Zo betaal je bij een eigen risico van €385 een totaalbedrag van €1226,57 i.p.v. €1251,60. De zorgpremie bij een eigen risico van €885 komt op jaarbasis neer op €1020,77 i.pv. €1041,60.  

Besparen op zorgpremie CZ door collectiviteitskorting aan te vragen

Ondanks de stijging van de zorgpremie is het nog steeds mogelijk om geld te besparen op je CZ zorgverzekering. Via zorgpremiekorting.nl kun je eenvoudig collectiviteitskorting aanvragen op de zorgpolissen van CZ. Dit is mogelijk voor werkgevers die een speciaal collectief voor werknemers willen opzetten, en voor ZZP’ers. Op een basispolis ontvang je 7% collectieve korting en op aanvullende pakketten van CZ ontvang je 10% korting bij een eigen risico van €385 tot €885. Zo bedraagt de zorgpremie met collectieve korting bij een eigen risico van €385 voor de CZ Zorgbewustpolis €104,30, voor de CZ Zorg-op-Maatpolis €108,11 en voor de CZ Zorgkeuzepolis €114,02. Ook hier geldt een korting van 2% wanneer je op jaarbasis betaalt, nadat de collectieve korting is verrekend. Lees hier meer over hoe je collectiviteitskorting kunt aanvragen op de CZ Zorgverzekering en welke alternatieven er zijn om collectieve korting aan te vragen als je geen ZZP’er bent of werkgeverscollectief wilt aanmelden. 

Zorgpremie CZ neemt toe in 2018
Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl