Zorgpremie CZ 2022 stijgt, nog steeds korting mogelijk.

Ook zorgverzekeraar CZ heeft onlangs bekend gemaakt wat haar zorgpremies voor het komende jaar zijn. Zoals er van tevoren al verwacht werd heeft ook CZ de zorgpremie een beetje laten stijgen. Zo zal de maandelijkse premie van de meest gekozen Zorg-op-maat polis van CZ met €4,90 omhoog gaan tot een reguliere maandpremie € 134,50. De wat goedkopere Zorgbewust polis stijgt €3,65 per maand tot € 126,75. De duurste polis, de restitutiepolis Zorglkeuze, komt in 2022 op een maandpremie van €145,25, een stijging van €6,75 t.o.v. 2021.

Collectiviteitskorting op de CZ basisverzekering

Dankzij het collectief van de Zorg van Koopkracht is het mogelijk om collectiviteitskorting te krijgen op de basisverzekering van zorgverzekeraar CZ. Het gaat hier om een collectiviteitskorting van 3,5% en een kortign van 10% op de aanvullende pakketten van CZ. Naast een korting op de premie zijn de dekkingen op de aanvullende pakketten hoger dan in de indiviuele situatie. 

Sluit jij voor 2022 een basisverzekering af bij zorgverzekeraar CZ? Verdiep je dan eens in de mogelijke collectiviteitskortingen. Hieronder lees je hoeveel je kunt besparen op de basisverzekering.

Basisverzekering CZ Zorgkeuzepolis

Voor de basisverzekering ‘De CZ Zorgkeuzepolis’ betaal je in 2022 een maandelijkse premie van €126,75, zonder collectiviteitskorting. Als je wél gebruik maakt van het CZ collectiviteitsnummer betaal je een lagere premie, namelijk €122,31 per maand.

Baisverzekering CZ Zorg-op-maatpolis

Ook op de basisverzekering ‘CZ Zorg-op-maatpolis’ kun je een hoop besparen. Zonder collectiviteitskorting betaal je een maandelijkse premie van €134,50 terwijl je mét collectiviteitskorting op een maandelijkse premie van €129,79 uitkomt.

Basisverzekering CZ Zorgbewustpolis

Bij de basisverzekering ‘CZ Zorgbewustpolis’ kun je ook gebruik maken van het CZ collectiviteitsnummer. Doe je dit niet, dan betaal je een maandelijks bedrag van € 45,25. Kies je er wél voor om gebruik te maken van deze collectiviteitskorting, dan betaal je maandelijks een lagere premie. Deze premie komt uit op €140,17 per maand.

Voor wie is collectiviteitskorting bij CZ mogelijk?

De collectiviteitskorting is voor zzp´ers en mensen in het mkb. Bedrijven kunnen een eigen collectiviteitsnumemr aanvragen voor hun organisatie. 

Ben je van plan om collectieve korting bij CZ aan te vragen? Kijk dan op Collectieve zorgverzekering bij CZ hoe je je kunt aansluiten bij het collectief van zorgverzekeraar CZ. Ook als je al bij CZ verzekerd bent kun je je hier aansluiten.

Kies je er toch voor om over te stappen van zorgverzekeraar? Dan helpt Zorgpremiekorting jou graag om het overstapproces te versoepelen. Zo zet Zorgpremiekorting alle verzekeraars en collectieve kortingen naast elkaar zodat jij deze makkelijk met elkaar kunt vergelijken.

Let er bij het overstappen van zorgverzekeraar op dat je jouw oude zorgverzekeraar op tijd opzegt. Dit moet uiterlijk 31 december 2021 gebeurt zijn.

 

Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl