Zorgpremie CZ 2017 stijgt flink; korting aanvragen compenseert premiestijging

Zorgverzekeraar CZ maakte vandaag definitief haar zorgpremie bekend. De basisverzekering van CZ stijgt voor 2017 met 7,5%. De CZ Zorg-op-maatpolis, de meest gekozen basisverzekering van CZ, kost volgend jaar 112,85 euro per maand. Vorig jaar was de premie nog 104,95 euro bij een eigen risico van 385 euro. De stijging van de premie komt niet als een verrassing. Door collectiviteitskorting aan te vragen kunnen verzekerden de CZ-basispremie op 104,95 euro houden.

Ook de premies van de andere basisverzekeringen van CZ stijgen met 7,5%. De Zorgkeuze polis, de restitutiepolis van CZ, zal volgend jaar 119,05 euro per maand gaan kosten. Een restitutiepolis is in verhouding duurder, maar het voordeel van deze polis is dat de verzekerde meer keuzevrijheid heeft. De verzekerde kan zelf bepalen naar welke zorgverlener hij of zij wil gaan. Bij een naturapolis krijg je alleen de volledige vergoeding wanneer de zorgverzekeraar afspraken met de zorgverlener heeft gemaakt. De Zorgbewust polis, de budgetpolis van CZ, zal in 2017 108,90 euro kosten.

De zorgpremie stijgt uiteindelijk dus meer dan eerder was voorspeld. Minsister Schippers van Volksgezondheid verwachtte dat de zorgpremie met ongeveer 3,50 euro per maand zou stijgen. Zorgverzekeraars gaven toen al aan dat deze stijging te optimistisch was. De kosten van de medicijnen zijn duurder geworden, er worden meer behandelingen toegevoegd aan het basispakket en de kosten voor wijkverpleging zijn opgelopen. Om de juiste zorg te kunnen blijven leveren, is het dus noodzakelijk om de zorgpremie te verhogen volgens CZ.

 

Zorgpremie niet gedrukt door eigen reserves

Minister Schippers had verwacht dat de zorgverzekeraars hun eigen reserves zouden gebruiken om de zorgpremie zo laag mogelijk te houden. Dit is niet helemaal het geval, de zorgverzekeraars drukken de kosten al redelijk door iets uit de eigen reserves te halen. CZ geeft aan een deel van de reserves ingezet te hebben. Ongeveer 420 miljoen euro is uitgetrokken door de zorgverzekeraar om de premiestijging te dempen.

Besparing zorgpremie CZ mogelijk door collectiviteitskorting aan te vragen

Door collectiviteitskorting aan te vragen kunnen verzekerden de premiestijging compenseren. Op een basisverzekering ontvangt men 7% korting, op de aanvullende zorgverzekeringen van CZ ontvangt men 10% korting. De naturapolis, zorg-op-maat, kost na aftrek van de 7% korting 104,95 per maand. Via zorgpremiekorting.nl kun je eenvoudig collectiviteitskorting aanvragen op de zorgpolissen van CZ.

 

CZ premie stijgt
Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl