Zorgpremie Avero en Zilveren Kruis stijgen flink, korting op premie mogelijk

Ook zorgverzekeraars Zilveren Kruis en Avero Achmea hebben hun zorgpremies bekend gemaakt voor het komend jaar. De zorgpremie van Zilveren Kruis zal in 2017 met 8 euro per maand stijgen t.o.v. dit jaar. Ook de zorgpremie van Avero Achmea stijgt met ongeveer 8 euro. Hiermee volgen deze zorgverzekeraars de reeks eerdere premiestijgingen van de andere zorgverzekeraars.

De stijging van de zorgpremie is van toepassing op de drie de basisverzekeringen die Zilveren Kruis aanbiedt. Zonder aftrek van collectiviteitskorting gaat de budgetpolis volgend jaar 104,95 euro kosten, de naturapolis 117,45 euro en de restitutiepolis van het Zilveren Kruis kost volgend jaar 121,75 euro.

Avero Achmea heeft twee basisverzekeringen. Voor aftrek van collectiviteitskorting komt de naturapolis van Avero Achmea volgend jaar op 117,20 euro en de restitutiepolis stijgt naar 121,75 per maand.
 

Reserves

Zilveren Kruis valt onder het concern van Achmea. Eerder bleek dat de grote zorgverzekeraars voldoende reserves hebben. Deze reserves zouden genoeg zijn om de premiestijging te drukken. Achmea heeft ongeveer 1,4 miljoen euro aan reserves staan en gebruikt nu dus een deel van deze reserves om de zorgpremie op een redelijke prijs te houden. Ook Avero heeft uit de eigen reserves geput om de premiestijging te beperken.
 

Besparen op de zorgpremie met collectiviteitskorting

Het is mogelijk om de premiestijging te compenseren door collectiviteitskorting aan te vragen. Het collectief van de Stichting Zorg voor Koopkracht heeft met meerdere zorgverzekeraars collectieve afspraken gemaakt. Zo kun je eenvoudig korting aanvragen op je bestaande Avero zorgverzekering of een nieuwe Avero zorgverzekering met korting aanvragen. Klik hier voor meer informatie over collectiviteitskorting bij Avero.
Voor Zilveren Kruis zijn de mogelijkheden beperkter geworden, maar voor sommige doelgroepen is collectiviteitskorting nog steeds mogelijk. Klik hier voor meer informatie over collectiviteitskorting bij Zilveren Kruis.  Deelname aan het collectief van de Stichting Zorg voor Koopkracht is geheel gratis en vrijblijvend.
 

Premiestijging bij Achmea concern
Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl