Zorgpremie 2018 lijkt flink te gaan stijgen, zorgverzekering wordt duurder

Met Prinsjesdag in aantocht heeft het er alle schijn van dat de premies voor de zorgverzekering in 2018 flink hoger gaan worden. De topman van Nederlands grootste zorgverzekeraar Achmea, Willem van Duin, kwam met deze waarschuwing. Volgens hem hebben in de afgelopen jaren zorgverzekeraars de zorgpremiestijging telkens beperkt gehouden door bij te leggen uit eigen reserves. Dat is naar zijn zeggen geen eeuwigdurend houdbare situatie.

Achema

Een getal of percentage van de te verwachten stijging van de zorgpremie is nog niet genoemd door van Duin. Maar in de wandelgangen wordt het bedrag tot €20 premiestijging per maand genoemd.  Naast Achmea (bekend van onder meer de labels Zilveren Kruis en Avero) waarschuwde eerder deze maand zorgverzekeraar DSW al voor hetzelfde. Topman Chris Oomen van DSW voorziet een premiestijging van €2,50 per maand. Deze stijging staat overigens los van de reguliere premieverhoging die zorgverzekeraars in november altijd bekend maken. 

 

CZ

Wim van der Meern, bestuursvoorzitter van zorgverzekeraar CZ schatte enkele maanden geleden al een toename van de zorgpremie van €10 tot €13 per maand. CZ heeft meer vet op de botten, dus kan waarschijnlijk de toename iets meer in toom houden. 

 

De kosten van de zorg stijgen jaar op jaar. Echter vanwege maatschappelijke en politieke druk teren zorgverzekeraars in op hun reserves, waardoor ze verlies lijden. Door het interen wordt de premiestijging van de zorgpremie beperkt gehouden. 
Vanwege de op handen zijnde stijging van de zorgpremie is het des te meer aan te raden om je zorgverzekering te vergelijken.

Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl