Vrijwillig eigen risico blijft hetzelfde

De optie om je eigen risico te verhogen tot 885 euro blijft bestaan. Zorgverzekeraars zien liever dat dit risico wordt ingeperkt, maar daarin gaat de minister van Medische Zorg niet in mee. Dit jaar is het zo dat je bij alle zorgverzekeringen een eigen risico van 385 euro hebt. Als je een lagere premie wenst en verder een goed budget hebt, kan je je eigen risico verhogen tot 885 euro. 

Zorgverzekeraars Nederland

Als het aan Andre Rouvoet, voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland (ZVN) ligt, wordt het maximaal eigen risico verlaagd met 650 euro. Dit bedrag is wat hem betreft te hoog. De angst leeft dat gezondere mensen een hoger eigen risico in combinatie met een lagere premie kiezen. Op deze manier worden mensen met specifieke zorgbehoeften opgezadeld met een duurdere premie.

Verzekeraars houden premie laag

Een ander geluid is dat zieken niet de zondebok zijn. Uit een onderzoek blijkt dat verzekeraars met het eigen risico ook gebruiken om de premie voor anderen lager te houden. 

Zorgverzekering vergelijken 

Als je je oude zorgverzekering hebt opgezegd in 2017, kun je nu nog tot 1 februari 2018 een zorgverzekering vergelijken en afsluiten. 

Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl