Voordelen collectieve zorgverzekering

Door middel van een collectieve zorgverzekering ontvang je korting op de zorgpremie. De korting verschilt per verzekeringsmaatschappij en kan oplopen tot maximaal 20% op een aanvullende verzekering. Op zorgpremiekorting.nl kun je de zorgverzekeringen met collectieve korting vergelijken. Hieronder worden de voordelen van een zorgverzekering met collectiviteitskorting toegelicht.

Collectiviteitskorting op de maandelijkse premie

Door je aan te sluiten bij een collectief ontvang je maandelijks korting op de zorgpremie. De korting bedraagt bij de meeste zorgverzekeringsmaatschappijen 10% op de basisverzekering. Voor de uitgebreide zorgpakketten loopt de korting hoog op. Je kunt honderden euro’s op de zorgpremie besparen. Bij de Top aanvullende verzekering van Nationale Nederlanden ontvang je ruim € 40,- korting op de maandelijkse zorgpremie. Per jaar bespaar je door middel van een collectiviteitskorting bij deze verzekering dus € 480,- korting. Meestal is het mogelijk je gezinsleden mee te verzekeren. Zo profiteer je niet alleen zelf van het kortingspercentage, maar ontvangt je gezin ook collectiviteitskorting op de zorgpremie.

Uitgebreide dekking die op je wensen aansluit

Een collectief bestaat uit een aantal personen die tot eenzelfde groep behoren. Om deze reden worden de dekkingen zo samengesteld dat ze aansluiten bij de wensen van de doelgroep. De aangeboden polis van een collectieve zorgverzekering sluit vaak beter op je wensen aan dan een individuele polis. Er zijn meerdere mogelijkheden om je aan te sluiten bij een collectief. Vergelijk collectieve zorgverzekeringen om het collectief te kiezen dat het beste bij jouw persoonlijke situatie aansluit.

Meer keuzevrijheid en ruime dekking

Doordat je korting op de zorgpremie ontvangt is het mogelijk voor een zorgverzekering met meer keuzevrijheid en een uitgebreidere dekking te kiezen zonder dat je hier meer geld voor kwijt bent. Daarnaast zijn er ook veel collectieven die zich op een specifieke regio richten. Hierdoor is het aanbod van gecontracteerde zorgverleners in een bepaalde regio optimaal.

Korting op lidmaatschappen en andere voordelen

Door je aan te sluiten bij een collectief ontvang je ook korting op een lidmaatschap bij bijvoorbeeld de sportschool. Daarnaast ontvang je bij enkele zorgaanbieders ook korting op producten.

In de tabel vind je een overzichtelijke weergave van alle zorgverzekeringsmaatschappijen die een zorgpremie met collectieve korting aanbieden.

collectiviteitskorting zorgverzekering
Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl