VGZ zorgpremie stijgt met 4% - Een korting van 10% is mogelijk

Evenals de andere grote zorgverzekeraars heeft ook VGZ haar zorgpremies voor 2019 bekend gemaakt. Ook bij zorgverzekeringsmaatschappij VGZ gaan de zorgpremies voor 2019 omhoog, met ongeveer 4%. Dit is een lagere stijging dan het kabinet had voorspeld op Prinsjesdag. 
Voor een naturapolis zonder korting betaal je bij VGZ in 2019 €120,95 op basis van €385,- eigen risico. In 2018 betaalde je voor dezelfde polis nog € 116,20. De restitutiepolis van VGZ gaat (niet rekening houdend met collectiviteitskorting) omhoog van € 122,20 naar € 126,95. In de bovengenoemde premies is nog geen rekening gehouden met collectiviteitskorting. Vergeleken met de andere grote zorgverzekeraars valt de premiestijging van VGZ in 2019 mee. 

Zorgpremie VGZ met collectieve korting

Hoewel de premies van beide VGZ-zorgpolissen dus stijgen, is er een eenvoudige manier om de premiestijging te compenseren. Bij beide VGZ basisverzekeringen is het namelijk mogelijk om te besparen op de zorgpremie door gebruik te maken van 10% collectieve korting. Dit kan gratis en is voor iedereen toegankelijk.Na aftrek van deze 10% collectiviteitskorting bedraagt de premie van de naturapolis van VGZ, Ruime Keuze, € 108,85. De restitutiepolis van VGZ komt na aftrek van de collectieve korting neer op € 114,25 in 2019. De restitutiepolis van VGZ is wat duurder, maar bij deze polis heb je dan wel volledig vrije keuze van zorgverleners. 

Collectiviteitskorting voor iedereen mogelijk op de VGZ-polis

Iedereen kan eenvoudig en kosteloos collectieve korting aanvragen op de VGZ zorgverzekering. De collectieve korting wordt mogelijk gemaakt door de samenwerking van VGZ en de Stichting Zorg voor Koopkracht / Zorgpremiekorting. Collectieve korting voor VGZ aanvragen kan gemakkelijk gedaan worden voor zowel een reeds lopende VGZ verzekering als op een aanvraag van een nieuwe VGZ zorgverzekering. Op de aanvullende zorgverzekeringen van VGZ kun je collectieve korting tot 10% krijgen, maar dan is de korting op basisverzekering lager, namelijk 7% korting voor particulieren en 8% korting voor ZZP’ers en MKB‘ers. 

Collectiviteitskorting VGZ aanvragen >

Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl