Verschil goedkoopste en duurste zorgverzekering scheelt €360 per jaar

Alle zorgpremies voor 2017 zijn bekend en de verschillen tussen de verschillende zorgverzekeraars zijn fors. Het verschil tussen de goedkoopste en de duurste zorgverzekering bij een eigen risico van €385,- bedraagt maar liefst €360,- per jaar, wat neer komt op een maandelijks bedrag van €30,-.

De budgetpolis van ZEKUR is met €92,- per maand de goedkoopste zorgverzekering van 2017. Met de Gewoon ZEKUR polis heb je weinig keuzevrijheid, dit houdt in dat je een keuze kunt maken uit een beperkt aantal zorgverleners. Je krijgt alleen je zorgkosten vergoed wanneer de zorgverzekeraar een contract heeft met de zorgverlener. De duurste zorgverzekering is de restitutiepolis van Menzis met €122,- per maand. Bij deze zorgverzekering heb je volledige keuzevrijheid, wat betekent dat de verzekeraar ook vergoedt wanneer je geholpen wordt door een niet gecontracteerde zorgverlener. 

Verschil in budgetpolissen

Er zit ook een verschil in de premies voor de budgetpolissen. Zorgverzekeraar ZEKUR biedt dus de goedkoopste budgetpolis die kost €92,- per maand. De duurste budgetpolis is die van Zilveren Kruis met een bedrag van €104,95 per maand. Tussen deze twee polissen kan het verschil oplopen tot €155,40 per jaar.
Een budgetpolis kan voordelig zijn voor mensen die verwachten weinig zorg nodig te hebben. Kijk altijd even na of de verzekeraars contracten hebben gesloten met de zorgverleners in de buurt. 

Verschil in naturapolis

De meest gekozen zorgverzekering onder de Nederlanders is een naturapolis. Bij een naturapolis heb je een ruime keus uit zorgaanbieders. Er zijn vele zorgverzekeraars die deze polis aanbieden, en de prijzen variëren flink. De goedkoopste naturapolis is van Univé Select, deze polis kost €98,75 per maand. Pro Life en Zilveren Kruis vragen beide €117,45 per maand voor de naturapolis. Dit scheelt dus €18,70 per maand, maar op jaarbasis is dat een verschil van €224,40.

Verschil in restitutiepolissen

De restitutiepolis is de duurste polis op de markt. Bij een restitutiepolis is er sprake van volledige keuzevrijheid en wordt alle kosten vergoed door de zorgverzekeraar. Opnieuw komt ZEKUR als goedkoopste uit de test, voor een restitutiepolis van ZEKUR betaal je €104,55 per maand. Menzis vraagt voor een restitutiepolis €122,- per maand. Het verschil tussen beide verzekeraars is op jaarbasis €209,40.

 

Verschil in restitutiepolissen

De restitutiepolis is de duurste polis op de markt. Bij een restitutiepolis is er sprake van volledige keuzevrijheid en wordt alle kosten vergoed door de zorgverzekeraar. Opnieuw komt ZEKUR als goedkoopste uit de test, voor een restitutiepolis van ZEKUR betaal je €104,55 per maand. Menzis vraagt voor een restitutiepolis €122,- per maand. Het verschil tussen beide verzekeraars is op jaarbasis €209,40. Het overzicht van alle zorgpolissen zonder korting vind je op de pagina zorgverzekering vergelijken.

Het loont dus om te kijken hoeveel het mogelijk is om te besparen op je huidige zorgverzekering. De verschillen tussen de zorgpremies in 2017 zijn fors. Op Zorgpremiekorting.nl, kun je op veel polissen ook nog een collectiviteitskorting ontvangen. Er zijn diverse collectieve afspraken gemaakt met verschillende zorgverzekeraars. Collectiviteitskorting aanvragen is mogelijk voor iedereen, en is geheel gratis. Vergelijk dus goed welke zorgverzekering het beste bij je persoonlijke situatie past, en sluit deze zorgverzekering af met een korting. Het volledige kortingsoverzicht vind je op de pagina zorgverzekeringen met korting

Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl