Vergelijk zorgverzekeringen om maximale korting op de zorgpremie te ontvangen

Het vergelijken van zorgverzekeringen is verstandig om de zorgverzekering te vinden die de dekking aanbiedt die het beste bij je past. Ga na wat er in je huidige zorgverzekeringspakket gewijzigd is en of er een zorgverzekeringsmaatschappij is die dezelfde dekking voor een betere premie heeft. Er zijn meerdere mogelijkheden om in 2019 korting op de zorgpremie te ontvangen.

Collectieve korting zorgverzekering

Door je aan te sluiten bij een collectief ontvang je korting op de zorgpremie. De collectiviteitskorting op de basisverzekering bedraagt maximaal 10% en de korting op de aanvullende verzekering kan oplopen tot maximaal 20%. Vergelijk collectieve zorgverzekeringen om het collectief te kiezen dat bij je zorgwensen aansluit.

Korting door verhogen eigen risico

Het wettelijk eigen risico van € 385,- kun je vrijwillig met maximaal € 500,- ophogen. Hierdoor ontvang je korting op de zorgpremie. In de tabel staan de premies bij de verschillende eigen risico bedragen weergegeven. Het eigen risico verhogen kan voordelig voor je uitpakken wanneer je in het komende jaar weinig zorgkosten verwacht te maken. Houd er rekening mee dat wanneer je zorg nodig hebt je het eigen risico bedrag eerst zelf dient te betalen voordat de zorgverzekering een vergoeding uitkeert.

Korting bij jaarbetaling

Ontvang tot wel 2% korting op de zorgpremie wanneer het voor jou mogelijk is om de zorgpremie per jaar te betalen. Bekijk het overzicht korting jaarbetaling zorgpremie om te zien welke zorgverzekeringsmaatschappijen korting bij jaarbetaling aanbieden.

Overstappen zorgverzekeringsmaatschappij tot 31 december

Je kunt nog tot 31 december 23.59 uur overstappen. Je huidige zorgverzekering wordt door de nieuwe verzekeraar stopgezet en je nieuwe zorgverzekering gaat dan per 1 januari 2019 in. Op dit moment heb je dus nog 3 dagen om maximale korting op de zorgverzekering te realiseren. Bekijk de mogelijkheden op zorgpremiekorting.nl.

Overstappen zorgverzekering
Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl