Tegen verwachtingen in: VGZ en Univé verlagen hun zorgpremie met €1,- 

Ook VGZ en Univé hebben hun premies bekendgemaakt voor 2020. Heb jij een naturapolis bij één van de twee verzekeraars? Dan betekent het dat jouw maandelijkse premie vanaf 1 januari 2020 €1,- goedkoper zal zijn per maand. Zowel bij VGZ als bij Univé betaal je maandelijks €119,95 voor een naturapolis. 

VGZ

VGZ is de derde grote verzekeraar die haar prijzen voor 2020 bekend heeft gemaakt. De verzekeraar biedt twee basisverzekeringen aan: een naturapolis (VGZ Ruime Keuze) en een restitutiepolis (VGZ Eigen Keuze). De naturapolis zal vanaf 1 januari 2020 €119,95. De iets duurdere restitutiepolis zal €127,70 bedragen. Je kunt collectiviteitskorting aanvragen bij VGZ op twee manieren:

1. Collectiviteitskorting via VGZ

Wanneer je kiest voor de 4% collectiviteitskorting via VGZ komt de maandelijkse premie uit op €115,15. Op jaarbasis bespaar je €57,60. Verhoog je het eigen risico naar de maximale €885,-? Dan betaal je een maandelijkse premie van €100,15 na aftrek van de collectieve korting. Op aanvullende verzekeringen geeft VGZ een maximale korting tot 10%.

2. Collectiviteitskorting via VGZ/United Consumers

Als je kiest voor VGZ/United Consumers heb je recht op een procent extra collectiviteitskorting, namelijk 5%. Daarmee kom je uit op een maandelijkse premie van €113,95. Bij maximalisatie van het eigen risico betaal je €98,95 per maand. Op aanvullende verzekeringen geldt een maximale collectiviteitskorting van 15%. Jouw korting wordt echter niet direct verrekend. Je spaart het als een tegoed bij United Consumers dat je altijd kan laten uitbetalen.

Overstappen of aansluiten bij VGZ? Via Zorgpremiekorting kun je snel en eenvoudig collectiviteitskorting VGZ aanvragen

Univé

Univé biedt drie basisverzekeringen aan. De premie voor de goedkoopste polis Univé Zorg Select is nog niet bekendgemaakt. De meest gekozen naturapolis Univé Zorg geregeld wordt in 2020 €1,- goedkoper en komt uit op €119,95. De premie van de restitutiepolis Univé Zorg Vrij stijgt met €1,89 tot €127,89 per maand. De premies voor de aanvullende pakketten veranderen niet of minimaal in 2020. 

Korting op de basisverzekering Univé

Als lid van Univé kun je korting krijgen op jouw basispremie. Univé biedt namelijk een ledenkorting. Wanneer je meerdere verzekeringen afsluit kun je de korting stapelen en deze wordt direct verrekend op de zorgpremie. Hier vind je meer informatie over de collectieve zorgverzekering Univé

Deadline overstappen zorgverzekering

Ben jij van plan om over te stappen of een zorgverzekering af te sluiten? Zorgverzekeraars hebben tot 12 november om hun premies voor 2020 bekend te maken. Vergelijk zorgverzekeringen en vind jouw ideale polis vóór 31 december 2019. 

Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl