Overstappen zorgverzekering

Recent onderzoek heeft voorspeld dat het aantal mensen dat naar een andere zorgverzekeringsmaatschappij zal overstappen in 2019 flink zal toenemen. In het onderzoek zijn 2.471 respondenten ondervraagd. 7,3 procent van deze respondenten heeft aangegeven plannen te hebben in 2019 van zorgverzekeraar te wisselen. In 2018 is 6,2 procent van het aantal zorgverzekerden daadwerkelijk overgestapt naar een andere maatschappij. De verwachting is dat er in 2019 1,25 miljoen mensen hun zorgverzekering zullen veranderen.

Vijf redenen om over te stappen:

Goedkoper verzekeren

De voornaamste reden om over te stappen naar een andere zorgverzekeringsmaatschappij is goedkoper verzekerd willen zijn. Veel verzekerden vinden de premie van hun huidige zorgverzekering te hoog en overwegen daarom naar een andere aanbieder te gaan. Voor 70,2 procent van de overstappers is de hoogte van de premie een belangrijke factor in de afweging om te switchen.

Verandering zorggebruik

Wanneer verzekerden verwachten in het komende jaar andere zorg nodig te hebben kunnen ze een aanvullende verzekering overwegen. Vaak wordt de huidige zorgverzekeringsmaatschappij dan direct onder de loep genomen. Voor 47,5 procent van de verzekerden is dit de reden om over te stappen.

Ontevredenheid dekkingen voorwaarden

Een grote groep verzekerden is niet tevreden over de huidige dekking of verzekeringsvoorwaarden van de zorgverzekering.

Vervallen collectieven

In 2019 vervallen er in bepaalde gemeenten een aantal collectieven. 26,5 procent van de zorgverzekerden moet om deze reden in 2019 op zoek gaan naar een andere zorgverzekering.

Ontevredenheid klantenservice

24,3 procent van de verzekerden geeft als reden van de overstap aan niet tevreden te zijn over de klantenservice van de verzekeraar.

Collectiviteitskorting op de zorgverzekering

In 2019 zullen een aantal collectieve zorgverzekeringen komen te vervallen. Het betreft collectieven van zorgverzekeringsmaatschappijen Menzis en Zilveren Kruis in een aantal gemeenten. Ook de collectieve korting voor FNV-leden wordt beëindigd. Mocht je geen gebruik meer kunnen maken van je huidige collectief, vergelijk dan zorgverzekeringen met collectiviteitskorting op Zorgpremiekorting.nl Door je via zorgpremiekorting.nl bij een collectief aan te sluiten is het mogelijk tot wel 20% korting op de zorgpremie te ontvangen.

Overstappen naar een andere zorgverzekeringsmaatschappij

Uiterlijk 12 november 2018 moeten de zorgverzekeraars hun zorgpremies voor 2019 bekend gemaakt hebben. Zorgverzekeringsmaatschappij DSW heeft de zorgpremie onlangs bekend gemaakt. Tot 31 december is het mogelijk je huidige zorgverzekering op te zeggen. De nieuwe zorgverzekering moet vervolgens voor 31 januari 2019 afgesloten zijn. Vergelijk zorgverzekeringsmaatschappijen op zorgpremiekorting.nl om de zorgverzekeraar te vinden die het beste op jouw persoonlijke situatie aansluit.

Overstappen zorgverzekering
Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl