Onzekerheid over basispremie zorgverzekering

Afgelopen woensdag lekte het nieuws dat de zorgpremie zou stijgen met slechts €3.50 extra per maand. Gemiddeld betalen we dan €103,41 voor de zorg. Dit jaar betaalden we €99,91 voor de zorg. Voor deze minimale stijging zouden we wel meer zorg ontvangen, omdat het basispakket wordt uitgebreid met nieuwe behandelingen. De stijging zou zijn beperkt door de maatregelen die Minister Schippers van Volksgezondheid eerder dit jaar nam. Er is sinds kort een rem op het maximale aantal behandelingen die zorgverleners (ziekenhuizen, huisartsen etc.) mogen uitvoeren.

Zorgpremiestijging van €3.50 is niet reëel

Volgens de directeur van zorgverzekeraar DSW, Chris Oomen zijn deze gegevens niet reëel. Er zijn verschillende factoren die hier van op invloed zijn waaronder de prijsstijging van medicijnen. Ook zijn meer mensen die zorg nodig hebben en waarvan de zorg vergoed moet worden. Al deze kosten zouden het niet onmogelijk maken volgens Chris Oomen om de premie gelijk te houden. Daarnaast zijn de zorgverzekeraars door de buffer heen die zij hadden opgebouwd. Om de kosten voor de klanten zo goedkoop mogelijk te houden was dat noodzakelijk.

Zorgtoeslag omhoog

Om de gezinnen met lagere inkomens tegemoet te komen zal de zorgtoeslag in 2017 met ongeveer stijgen. Alleenstaande gaan er ongeveer €2.00 in de maand op vooruit, gezinnen kunnen rekenen op een extra bedrag van €4.00 in de maand. 

Nieuwe behandelingen basispakket

Ook worden er vanaf 1 januari 2017 extra behandelingen opgenomen in het basispakket. Het gaat hier om een aantal plastisch chirurgische ingrepen. Een bovenooglidcorrectie die bij de patiënt tot zichtbeperking zorgt zal vanaf volgend jaar worden vergoed. Ook ingegrepen voor etalagebenen en tandvervanging zullen vanaf volgend jaar worden door de zorgverzekeraars worden vergoed.

Geen inzicht op zorgpremie

DSW is de zorgverzekeraar die bijna altijd de eerste zijn premies bekend maakt, maar de directeur van het DSW kan niet zeggen wat de premie dan wel zal zijn in 2017. Om de officiële premie vast te kunnen stellen is het afwachten wat er bekend zal worden gemaakt op Prinsjesdag. Uiterlijk 19 november moeten alle premies en voorwaarden bekend zijn gemaakt.

Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl