ONVZ maakt zorgpremie 2021 bekend

Zorgverzekeraar ONVZ heeft haar premie voor 2021 bekendgemaakt. In overeenstemming met de verwachting van de regering betreft dit een premiestijging van enkele euro’s. De zorgverzekeraar staat over het algemeen bekend om haar grote aanbod aanvullende- en tandartsverzekeringen met één van de hoogste dekkingen in Nederland. Daarnaast biedt ONVZ de mogelijkheid om je extra te verzekeren voor onverwachte kosten gedurende een ziekenhuisopname. ONVZ richt zich op de tevredenheid van haar klanten en vraagt om deze reden een relatief hogere zorgpremie. 

Zorgpremie basisverzekering ONVZ

Op Prinsjesdag maakte de regering de wijziging bekend voor jouw zorgverzekering in 2021. Door de verwachte loonstijging van het personeel in de zorg, duurdere medicijnen en onvoldoende financiële reserves die beschikbaar zijn om de premiestijging te dempen, is een prijsstijging niet geheel onverwacht. De zorgpremie voor een basisverzekering van ONVZ zal maandelijks toenemen met enkele euro’s. Bij een minimaal eigen risico van €385,- betreft dit een bedrag van €129,12. 

Collectieve korting basisverzekering ONVZ

De collectiviteitskorting op de basisverzekering is in 2021 4% op de basisverzekering. Bij een eigen risico van €385,- betaal je €129,12 na aftrek van collectiviteitskorting. Bij een maximaal eigen risico van €885,- betaal je €109,12 inclusief collectiviteitskorting. 

Over het algemeen kan iedereen zich gratis aansluiten bij het ONVZ-collectief. Via zorgpremiekorting kun je de collectieve zorgverzekering ONVZ makkelijk en snel afsluiten. 

Aanvullende verzekering ONVZ

ONVZ biedt slechts één restitutie basisverzekering aan. Daarentegen biedt de zorgverzekeraar een ruime keuze aan aanvullende verzekeringen. De verzekeraar biedt vijf aanvullende verzekeringen aan en eveneens vijf aanvullende tandartsverzekeringen. De premies voor deze pakketten zijn gestegen voor 2021.

Collectieve korting aanvullende verzekering ONVZ

Zorgverzekeraar mogen de hoogte van de premies van hun aanvullende pakketten zelf bepalen. Aangezien de collectieve korting op de basisverzekering moet voldoen aan de richtlijnen van de overheid, betreft de collectieve korting op aanvullende verzekeringen 10%. Benieuwd naar jouw mogelijkheden? Vraag de collectieve zorgverzekering ONVZ aan. 

Overstappen?

In de loop van vandaag zullen alle zorgverzekeraars hun premies bekend maken. Vanaf 12 november is het mogelijk om alle zorgverzekeringen met bijbehorende collectieve korting met elkaar te vergelijken via zorgpremiekorting.nl. Tot 31 december 2020 is het mogelijk om jouw zorgverzekering op te zeggen of te wijzigen. Daarna heb je tot 31 januari 2021 de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. 

 

Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl