Ongeveer evenveel overstappers zorgverzekering 2020 als in 2019

Als het aantal overstappers tussen zorgverzekeringen in 2020 wordt vergeleken met het aantal in 2019 kunnen we concluderen dat er ongeveer hetzelfde aantal mensen zijn overgestapt in 2020. Het lijkt erop dat corona geen invloed heeft gehad op het aantal mensen dat heeft gekozen om een overstap te maken naar een nieuwe zorgverzekeraar. Uit voorlopige cijfers van Vektis kan worden vastgesteld dat het gaat om 1,1 miljoen Nederlanders, die goed zijn voor 6,2%. Dit percentage is exact hetzelfde als het voorgaande jaar.

Overstappen tot 1 februari 2021

Tot 1 januari 2021 was er de kans voor verzekerden om hun huidige zorgverzekering op te zeggen. Tot 1 februari 2021 is er tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Vektis heeft een schatting gemaakt op basis van de cijfers van voorgaande jaren. Het kan zo zijn dat er nog wat in het percentage veranderd omdat niet alle zorgverzekeraars alle wijzigingen verwerkt hebben. In februari zal het exacte percentage bekend worden. Naar verwachting zal dit percentage toenemen tot 6,5%.

Petra van Holst, directeur van Zorgverzekeraars Nederland, laat weten dat zorg extra in belangstelling stond tijdens de huidige corona crisis. Het lijkt erop dat daardoor meer verzekerden informatie over het polisaanbod hebben ingewonnen voordat zij ervoor kozen over te stappen of bij hun zorgverzekeraar te blijven.” Omdat het aanbod van de verschillende zorgverzekeraars en de daarbij behorende kortingen en premies groot is kan het lastig zijn om de geschikte verzekering te vinden. Wij geven de zorgverzekeraars objectief en overzichtelijk weer in onze vergelijkingstabellen. Zo kun je gemakkelijk je zorgverzekering vergelijken.

 

Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl