OHRA zorgpremie 2019 bekend

Zorgverzekeringsmaatschappij OHRA heeft als eerste grote verzekeringsmaatschappij de premies voor 2019 bekend gemaakt. Zoals verwacht stijgt de premie ten opzichte van vorig jaar. In 2019 gaan zorgverzekerden € 126,41 per maand betalen voor de basisverzekering. De zorgpremie stijgt daarmee € 8,35 euro per maand. De reden van deze stijging ligt onder andere bij verhoging van de zorgkosten en loonsverhoging van personeel. De zorgpremie stijgt ten opzichte van volgend jaar met bijna 8%.

Zorgpremie basisverzekering OHRA

Wanneer je de OHRA zorgverzekering online afsluit, ontvang je korting op de zorgpremie. De maandelijkse premie voor de basisverzekering inclusief korting bedraagt € 116,30. Deze premie is inclusief korting voor het online afsluiten van de zorgverzekering. Bij zorgpremiekorting kun je de collectieve zorgverzekering OHRA eenvoudig online afsluiten. De collectieve korting van 8% wordt direct verrekend. Iedereen kan zich gratis bij het OHRA collectief aansluiten. Bij een eigen risico van € 385 betaal je € 116,30 per maand voor de basisverzekering van OHRA. Wanneer je het eigen risico verhoogd naar € 885 bedraagt de zorgpremie inclusief collectiviteitskorting € 99,63.

Aanvullende verzekering OHRA

De aanvullende pakketten van zorgverzekeraar OHRA stijgen niet. De zorgpremie van de aanvullende pakketten Sterk, Tand Sterk en TandenGaaf 250 blijven gelijk. De aanvullende pakketten aanvullend, extra aanvullend, uitgebreid en TandenGaaf 500 worden in 2019 zelfs iets goedkoper. Het is mogelijk om collectieve korting op de aanvullende verzekering van OHRA te ontvangen. De collectiviteitskorting voor de aanvullende pakketten van OHRA bedraagt 5%. Vraag de collectieve zorgverzekering OHRA aan via zorgpremiekorting.nl.

De verwachting is dat de andere zorgverzekeraars hun premies binnenkort bekend zullen maken. Uiterlijk 12 november zullen alle premies bekend zijn. Vanaf dinsdag 13 november is het daarom mogelijk om alle zorgverzekeringen met collectieve korting op zorgpremiekorting.nl met elkaar te vergelijken.

zorgpremie OHRA
Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl