Na 1 januari collectiviteitskorting aanvragen? Dat kan!

De afgelopen weken heeft iedereen de tijd gehad om zorgverzekeringen en zorgpremies met elkaar te vergelijken, en wellicht over te stappen. Ondertussen is het januari 2022, wat betekent dat het niet meer mogelijk is om een nieuwe zorgverzekering aan te vragen. Niet getreurd, het is namelijk nog steeds mogelijk om collectiviteitskorting op jouw zorgverzekering te krijgen. In dit artikel lees je alles over hoe jij een collectieve korting kunt aanvragen. 

Collectieve zorgverzekering 

De collectieve zorgverzekering bestaat speciaal voor een grote groep mensen zoals leden van een organisatie of een groep medewerkers. Met behulp van een collectiviteitsnummer kan jij als verzekerde een collectieve korting verkrijgen op de maandelijkse zorgpremie. Deze kortingen gelden voor zowel basisverzekeringen als voor aanvullende verzekering. Let op: niet elke verzekeraar biedt een collectieve korting. 

Collectiviteitskorting 2022 

Ook in 2022 is het mogelijk om gebruik te maken van een korting op jouw zorgverzekering. Deze korting hoeft niet persé voor 1 januari geactiveerd te zijn. Je kan met je bestaande polis ook ná 1 januari deelnemen in een collectief. Wanneer je de collectiviteitskorting pas later in het jaar activeert, geldt deze over de resterende looptijd. 

Collectieve korting 2022 aanvragen

Het is het hele jaar door mogelijk om een collectieve korting op jouw zorgverzekering aan te vragen. Hier vind je alle collectieve kortingen per zorgverzekeraar. In 2022 variëren de kortingen van 2,5% tot 5% op de basisverzekering en van 4% tot wel 20% op de aanvullende verzekeringen.  

 

 

Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl