Menzis verhoogt premie basisverzekering in 2024 beperkt

Zorgverzekeraar Menzis verhoogt de basispremie in 2024: Wat dit betekent voor jou

Zorgverzekeraar Menzis heeft aangekondigd dat de premie voor de basisverzekering in 2024 zal stijgen met €5,50 per maand. Hierdoor wordt de maandelijkse premie voor de Menzis basisverzekering €146,75. Deze verandering heeft invloed op duizenden zorgverzekerden. In dit artikel bespreken we de redenen achter deze premieverhoging en bekijken we ook hoe je met een collectiviteitskorting van 9% op de aanvullende verzekering van Menzis mogelijk toch kunt besparen.

Achtergrond van de premieverhoging

De stijging van de zorgpremie bij Menzis wordt deels veroorzaakt door toenemende kosten in de zorgsector. De prijzen van medicijnen, lonen van zorgverleners en investeringen in nieuwe behandelmethoden spelen allemaal een rol. Daarnaast moet een zorgverzekeraar ook rekening houden met de verwachte zorgvraag en eventuele wijzigingen in de wet- en regelgeving.

Impact op verzekerden

Voor verzekerden betekent de premieverhoging dat zij maandelijks meer gaan betalen voor hun zorgverzekering. Hoewel de premieverhoging lager is dan verwacht. Menzis houdt de stijgingn naar eigen zeggen beperkt om verzekerden die zij in de afgelopen is verloren weer terug te winnen.
Het is hoe dan ook belangrijk om deze verandering in je budgetplanning op te nemen. Zorgverzekeringen vergelijken wordt nu nog belangrijker om te zorgen dat je de beste dekking krijgt tegen de scherpste premie.

Collectiviteitskorting bij Menzis: Een mogelijke besparingsoplossing

Ondanks de premiestijging bij Menzis, is er ook goed nieuws voor verzekerden die gebruik maken van een collectiviteitsnummer. Menzis biedt namelijk een collectiviteitskorting van 9% op de aanvullende verzekering. Dit kan een aanzienlijke besparing opleveren op je zorgkosten. 

Hoe Profiteer je van de collectiviteitskorting? Je vindt op deze pagina alle informatie over collectieven bij Menzis: Menzis collectiviteitskorting

Besparen op je zorgverzekering

De premieverhoging bij Menzis benadrukt het belang van het regelmatig vergelijken van zorgverzekeringen. Een collectiviteitskorting kan een waardevol instrument zijn om de stijgende kosten te compenseren. Neem de tijd om de beschikbare collectiviteiten te onderzoeken en kies degene die het beste past bij jouw situatie. Zo kun je met vertrouwen genieten van kwalitatieve zorg zonder je financiële stabiliteit in gevaar te brengen.

Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl