Menzis maakt zorgpremie 2021 bekend: Premie gaat omhoog, maar er is korting mogelijk!

Menzis is één van de grootste zorgconcerns met ruim 2,3 miljoen verzekerden. Het overgrote deel van de mensen is collectief verzekerd bij een zorgverzekeraar. Vanaf 1 januari 2021 zal de zorgpremie bij de basis- en aanvullende verzekering met €7,- stijgen. Ondanks de stijging profiteer je nog steeds van de maximale collectiviteitskorting van 5% en 9%.

Zorgpremie basisverzekering Menzis

Het collectief van de Stichting Zorg voor Koopkracht bij Menzis behoudt de maximale korting, namelijk 5% op de basisverzekering. De korting op de aanvullende verzekeringen is 9%. De vooraf voorspelde forse premiestijging voor collectief verzekerden die zijn aangesloten bij Menzis lijkt dus mee te vallen. Hieronder zie je de besparing per maand wanneer je een basisverzekering afsluit van Menzis.

Basisverzekering Naturapolis Menzis Basis:

  • Zonder Collectiviteitskorting €130,- per maand
  • Met Collectiviteitskorting €123,50 per maand

Basisverzekering Restitutiepolis Menzis Basis Vrij:

  • Zonder Collectiviteitskorting €140,- per maand
  • Met Collectiviteitskorting €126,35 per maand
     

Ook is het bij Menzis mogelijk om het verplicht eigen risico te spreiden over 10 termijnen. Via deze pagina kun je makkelijk en snel Menzis collectieve zorgverzekering afsluiten.  

Aanvullende verzekering Menzis

Menzis verhoogt haar premies van aanvullende verzekeringen met €7,- per maand. Zorgverzekeraars zijn vrij in het bepalen van de kortingen die zij besluiten te bieden op de aanvullende verzekeringen. Per 1 januari 2021 kun je, evenals afgelopen jaar, een collectieve korting van 9% ontvangen op een aanvullende verzekering bij Menzis. Je bespaart op jaarbasis een flink bedrag van €84,-.

Budgetpolis Menzis

Wil je niet teveel uitgeven aan jouw zorgverzekering? Ben je daarnaast ook weinig ziek? Dan is de Budgetpolis van Menzis het zorgpakket dat bij jouw past. Voor €111,- per maand ben jij voorzien van een goede zorgverzekering. Voor deze zorgverzekering is er geen collectiviteitskorting mogelijk.

Ontvang collectieve korting!

Collectieve korting bij Menzis aanvragen? Kijk op zorgpremiekorting/menzis-collectief hoe je je kan aansluiten bij het Menzis collectief. Eenvoudig als je al bij Menzis verzekerd bent of om een nieuwe Menzis zorgverzekering aan te vragen mét collectieve korting. Liever overstappen? Dat is natuurlijk ook nog een optie. Zorgpremiekorting helpt jou graag met het overstapproces. Zorgpremiekorting.nl zet alle verzekeraars en hun collectieve kortingen op een rij zodat jij makkelijk kunt vergelijken. Opzegging moet uiterlijk 31 december bij je huidige zorgverzekeraar binnen zijn.

 

Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl