Meerderheid verzekerden niet eens met de afschaffing collectiviteitskorting zorgverzekering

Komend jaar vervalt de korting voor collectief verzekerden op de basispremie. Tot eind dit jaar is het mogelijk om collectieve korting te ontvangen op de basis zorgverzekering, maar vanaf 2023 dus niet meer. Gelukkig blijft de collectiviteitskorting op de aanvullende verzekering wél bestaan en zijn er andere voordelen bij het deelnemen aan een collectief. Je leest hier hoe je alsnog kunt profiteren van collectieve kortingen en voordelen in 2023. 

Collectieve kortingen 

Collectief verzekerden konden op jaarbasis tot 5% van de basispremie besparen. De collectieven waren ook voor de verzekeraars handig. Er kon zorgspecifieke advies gegeven worden waar de groep baat bij had. Hierdoor werden de zorgkosten voor de verzekeraar lager. Een deel van deze besparing werd in de vorm van korting gedeeld met de collectief verzekerden. 

Zorgverzekering 2023

Nu heeft de politiek vraagtekens gezet bij deze korting. Uit onderzoek blijkt dat de korting niet wordt betaald door de verzekeraars, maar door de individueel verzekerden. De Minister van Medische Zorg en Sport ziet de korting als een sigaar uit eigen doos en heeft besloten om de korting vanaf 2023 af te schaffen. Dit zorgt voor meer eerlijkheid maar ook meer duidelijkheid. Het aanbod verzekeringen wordt een stuk kleiner en daarmee overzichtelijker.  

Collectieve korting aanvullende verzekering blijft

De collectiviteitskorting op de aanvullende verzekeringen en tandverzekeringen blijft wél gehandhaafd. En die kan oplopen tot 20%, afhankelijk van de gekozen zorgverzekeraar. Gebruik maken van collectiviteitskorting kan zo dus nog steeds een flinke besparing per jaar opleveren. 

Andere voordelen deelname collectief

Naast de korting op de aanvullende zorgverzekering zijn er andere voordelen aan deelname aan een collectief. Zo zijn er vaak uitgebreidere dekkingen. In het VGZ collectief krijg je bijvoorbeeld extra ruime vergoedingen en een preventiebudget in te zetten voor leefstijlcheck, sportmedisch advies en  cursussen. Verder krijg je extra behandelingen en extra ruime vergoedingen voor fysiotherapie en orthodontie. En tot slot krijg je binnen het VGZ collectief vele extra`s voor een gezonde leefstijl zoals gratis toegang tot webinars en apps, bijvoorbeeld de VGZ Mindfulness Coach en het webinar “Beter slapen”.

Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl