Meer dan een miljoen mensen zijn overgestapt van zorgverzekering

Er zijn vorig jaar ongeveer 1,1 miljoen mensen in Nederland overgestapt van zorgverzekeraar. Dit is ongeveer 6,2% van de bevolking. In 2018 stapte 7% van de bevolking over van zorgverzekeraar. Dit jaar is dit dus iets minder. Deze 6,2% is nog niet definitief. Mensen die voor 31 december 2019 hun zorgverzekering hebben stopgezet hebben nog tot 31 januari 2020 om een nieuwe zorgverzekering te kiezen. De definitieve cijfers worden dan ook pas in februari bekend gemaakt.

Waarom waren er minder overstappers?

Waarom minder Nederlanders overgestapt zijn kan met een aantal zaken te maken hebben. Eén van mogelijke oorzaken is de premiewijziging. Voor veel mensen is de zorgpremie nauwelijks of zelf helemaal niet gestegen. Er gingen bij een aantal verzekeraars juist premies omlaag. De collectiviteitskorting is dit jaar gedaald. Ondanks dit hebben veel collectief verzekerden geen grote premiestijging moeten meemaken. Mensen die nog geen collectieve zorgverzekering hebben kunnen deze korting alsnog aanvragen. Het aanvragen van collectieve korting is namelijk het hele jaar door mogelijk.

Collectieve zorgverzekering vergelijken

Volgens de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) kan driekwart van de verzekerden geld besparen door zorgverzekeringen te vergelijken. Verder vertelt de NZa dat miljoenen mensen makkelijk €50,- per jaar kunnen besparen op hun zorgpremie door over te stappen. Vergelijken loont dus. Er is nog een groep mensen die voor 31 december 2019 hun zorgverzekering hebben stopgezet, maar niet direct een nieuwe zorgverzekering hebben afgesloten. Als je nog een nieuwe zorgverzekering moet afsluiten is het verstandig om je zorgverzekering te vergelijken. Als je al bent overgestapt of bij je huidige zorgverzekeraar bent gebleven kun je nog besparen op je zorgpremie. Je kunt ook na 1 januari nog collectiviteitskorting aanvragen. Op Zorgpremiekorting.nl staat een tabel die de premies van verschillende verzekeraars vergelijkt. Ook staat er per verzekeraar hoeveel collectiviteitskorting er wordt aangeboden. Via Zorgpremiekorting.nl kan iedereen makkelijk collectiviteitskorting aanvragen. 

Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl