Goed nieuws voor mensen met een collectieve zorgverzekering voor 2021

In 2021 blijft de premiekorting bestaan, zorgverzekeraars kunnen in 2021 net als in dit jaar maximaal 5% korting verstrekken op de zorgverzekering. Dit heeft Martin van Rijn laten weten. Martin van Rijn was voormalig minister van Medische Zorg. 

De instandhouding van deze korting is goed nieuws voor een grote groep mensen, veel mensen maken gebruik van een collectieve zorgverzekering. Dan wel via de onderwijsinstelling, de werkgever, de gemeente of een vereniging.

Vooral studenten en werkgevers profiteren van hoge kortingen, gemiddeld krijgen ze 4,1% korting op hun basispremie. Eerder dit jaar werd er voorspeld dat de kortingen niet langer zouden gelden. Gelukkig blijft dit in 2021 wel het geval. Dit zorgt ervoor dat studenten en werkgevers en andere afnemers kunnen blijven profiteren van mooie kortingen op de collectieve zorgverzekering.

Er komen veel belangrijke ontwikkelingen aan met betrekking tot zorgverzekering

  • 15 september, Prinsjesdag, hier worden de wijzigingen van de basisverzekering en de hoogte van het eigen risico bekend gemaakt. 
  • 12 november, uiterlijk op deze dag worden alle premies en vergoedingen van de zorgverzekeraars bekend gemaakt.
  • 31 januari 2021 zal het laatste moment zijn om nog over te stappen naar een nieuwe zorgverzekering. 

Het is rond het einde van het jaar erg handig om overzichtelijk de premiekortingen te kunnen vergelijken. Er is namelijk een groot aanbod aan zorgverzekeraars. Op onze homepage zijn de kortingspercentages van een ruim aanbod aan zorgverzekeraars weergegeven. Je kunt de kortingen gemakkelijk met elkaar vergelijken op collectieve kortingen zorgverzekering.

Wij kunnen helaas niet voorspellen welke zorgverzekeraar na de bekendmaking de meeste korting zullen geven. Maar gelukkig heb je de tijd om nog over te stappen t/m 31 december 2020.

Wij hebben het makkelijker voor je gemaakt zodat je gedurende de laatste maanden van het jaar simpel een overzicht kan krijgen van de beste kortingen op je zorgpremie. In 2021 zal er nog steeds 5% korting worden verstrekt op de basispremie. Kijk gerust op onze homepage om te kijken waar er kansen voor jou liggen.

 

 

 

 

Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl