Gaat jouw zorgverzekering veranderen tijdens de politieke verkiezingen 2021?

Tijdens de aankomende verkiezingen van 2021 is het mogelijk dat jouw zorgverzekering flink omhoog gaat. Dit heeft deels te maken met de coronacrisis die we op dit moment hebben. De uitgaven van zorginstanties zoals ziekenhuizen en andere zorginstellingen zijn flink toegenomen. Op lange termijn ontstaan er hoge zorgkosten, waardoor de koopkrachtverbetering nauwelijks stijgt voor de Nederlandse burger.

Zorgpremie stijgt in 2021

Inmiddels is het bekend dat de zorgpremie met zes tientjes stijgt. Dit zal op Prinsjesdag nader bekend gemaakt worden door onze koning Willem-Alexander. Wel komen de politieke verkiezingen in 2021 aan. En daar komt veel bij kijken.


Zorgpremie korting bij gezonde leefstijl

Een mogelijke nieuwe maatregel die een deel van de politiek voorstelt, gelooft in het toestaan van een premiedifferentiatie naar leefstijl. Een gezonde levenspatroon resulteert in een lagere zorgpremie. De ‘gezonde’ burger ontvangt hiervoor een zorgpremie korting Hierdoor zullen mensen die roken, veel alcohol drinken of overgewicht hebben mogelijk meer betalen. 
Het is natuurlijk lastig om dit voorstel te beoordelen. Het risico op fraude is heel erg groot en erg moeilijk te controleren hoe iedere burger haar leven leidt.


Afschaffen restitutiepolis

Dit is ook iets wat de politiek in gedachte heeft. Bij niet-gecontracteerde zorg kan een vergoeding van 70 procent gelden. De natuurpolissen waar 100 procent van het gecontracteerde zorg vergoed wordt, zal dan zijn toegestaan. Wél wordt het hierdoor makkelijker om zorgverzekeraars met elkaar aan te bieden. 


Eigen risico stijgt in 2021

De zorg zal een van de grootste onderwerpen zijn tijdens de politieke verkiezingen in maart 2021. Het eigen risico stijgt met verwachting met een paar honderd euro. De overheid zal daar iets meer dan 1 miljard voor ontvangen. Om de zorgkosten te dekken kan dit een van de maatregelen zijn die de overheid neemt.

Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl