Flinke stijging overstappers zorgverzekering verwacht

Zorgverzekerden gaan in 2019 meer premie betalen. Voor veel mensen is dit een belangrijke reden om te overwegen naar een andere zorgverzekeringsmaatschappij over te stappen. Uit onderzoek is gebleken dat 1 op de 6 mensen overweegt over te stappen.

Collectiviteitskorting op de zorgpremie

Veel zorgverzekeringsmaatschappijen bieden een collectieve korting op de zorgverzekering aan. Wanneer je overweegt naar een andere zorgverzekeraar over te stappen kun je op de zorgpremie besparen door je aan te sluiten bij een collectief. De premies inclusief collectieve korting staan in de tabel op zorgpremiekorting.nl vermeld. Bekijk het overzicht en vergelijk collectiviteitskorting op de zorgverzekering.

Overstappen vanwege stijging zorgpremie

Als belangrijkste reden voor het overstappen wordt de stijging van de zorgpremies genoemd. Andere redenen om een andere zorgverzekeringsmaatschappij te overwegen zijn een dure zorgverzekering en ontevredenheid over de huidige zorgverzekeraar.

Percentage overstappers zorgverzekering

Het percentage Nederlanders dat jaarlijks van zorgverzekering switcht ligt al jaren op 6%. De verwachting is dat dit percentage dit jaar omhoog zal gaan. 17% heeft aangegeven dat de kans groot is dat er een andere zorgverzekering afgesloten gaat worden. Doorgaans stapt ongeveer de helft van dit percentage daadwerkelijk over op een andere zorgverzekeringsmaatschappij. Bekijk ook goed de inhoud van de pakketten. Op deze pagina kun je zorgverzekeringen vergelijken

Overstappen zorgverzekering
Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl