Enthousiast wintersporten? Let op je zorgverzekering!

Veel te vakantiegangers zoeken in februari of maart de kou op om te snowboarden of te skiën. Op wintersport gaan is al jaren gangbaar. Er valt in deze periode veel sneeuw in wintergebieden in Oostenrijk en Zwitserland. Een prima vakantie, totdat je een ongelukkige val maakt. De zorgverzekering zal niet alles standaard vergoeden.

Basisverzekering vergoedt deels 

Met je basisverzekering ben je verzekerd voor spoedeisende hulp buiten de Nederlandse grenzen. Wel krijg je een kostenvergoeding tot maximaal het Nederlands tarief. Als de behandeling in het land waar je op vakantie bent duurder is, moet je het verschil zelf bekostigen. De zorgkosten kunnen hoog uitvallen als jij je in een land bevindt waar de zorg duurder is. 

Aanvullende zorgverzekering

Je kunt een aanvullende zorgverzekering afsluiten, maar hierbij plaatsen wij een kanttekening: je moet je verdiepen in de polisvoorwaarden van de verzekeraar. Het verschilt namelijk per verzekeraar / dekking op welke vergoeding jij recht hebt. 

Repatriëring

Als je een skiongeluk krijgt, ga je naar huis met de taxi of ambulance. De repatriëringskosten krijg je niet vergoed met enkel een reguliere reisverzekering of zorgverzekering. 

Wintersportdekking

Sluit een reisverzekering met wintersportdekking af naast je reguliere basisverzekering. Dit is goedkoper dan een aanvullende zorgverzekering een je bent verzekerd voor medische  zorgkosten over de Nederlandse grens. 

Verzekeringspas meenemen 

Met je verzekeringspas (EHIC) toon je aan dat je verzekerd bent. Als je niet beschikt over de pas, vraag deze dan aan bij je verzekeraar. 

Reisverzekering vergelijken

Onbezorgd op vakantie? Ga dan je reisverzekering vergelijken.

Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl