Een hogere premie voor ongevaccineerden?

Ondanks dat het er afgelopen maanden weer wat rooskleuriger uitzag, gaan de coronabesmettingen en ziekenhuisopnames momenteel weer flink omhoog. In de media wordt er daarom ook volop gesproken over nieuwe maatregelen. De geruchten gaan dat deze maatregelen specifiek gericht zullen worden op de ongevaccineerde Nederlanders. 

Hogere premie ongevaccineerde Nederlanders

Uit een onderzoek van de TU Delft blijkt dat ruim een kwart van de Nederlanders voorstander zijn om de nog ongevaccineerde mensen financieel te straffen. Denk hierbij aan het betalen van een hogere premie. Volgens minister Hugo de Jonge zou de toename van de coronabesmettingen en ziekenhuisopnames voor zo'n 75% te wijten zijn aan de ongevaccineerden mensen. De druk op de zorg is hierdoor weer verhoogd. Daarnaast zijn de zorgkosten van een opname op de intensive care een stuk duurder dan de kosten van een vaccinatie. 

Onderscheid tussen gevaccineerden en ongevaccineerden

Om de hierboven genoemde redenen gaat er dus rond of er voor de zorgpremie onderscheid gemaakt moet worden tussen een gevaccineerde en een ongevaccineerde Nederlander. Zo gek is dit niet want je betaalt bijvoorbeeld ook een hogere levensverzekering als je rookt of overmatig drinkt. 

Duurdere zorgverzekering ongevaccineerden

Bij de luchtvaartmaatschappij Delta hanteren ze al een soortgelijke maatregel. Het personeel dat zich niet wil laten vaccineren zijn verplicht om maandelijks ongeveer 170 euro meer te betalen voor hun zorgverzekering. Delta heeft deze maatregel ingevoerd omdat de kosten van een ziekenhuisopname veel geld kosten. Volgens delta waren alle werknemers die met corona in het ziekenhuis waren opgenomen, niet gevaccineerd. Gemiddeld kostte een ziekenhuisopname zo'n 40.000 dollar per patiënt. 

Zorgverzekeringen vergelijken

Met het einde van het jaar in zicht, is het verstandig om te kijken naar de mogelijkheden op het gebied van zorgverzekeringen. Om de beste zorgverzekering voor het komende jaar uit te kiezen, kun je hier alle zorgverzekeringen vergelijken. Bepaal voordat je de zorgverzekeringen met elkaar vergelijkt eerst wat jouw wensen zijn en ook wat je verwacht van het komende jaar. 

 

 

 

Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl