DSW maakt als eerste zorgpremie 2022 bekend

Zoals we van DSW gewend zijn, heeft deze zorgverzekeraar als eerste de nieuwe zorgpremie voor het komende jaar bekend gemaakt. Normaal gesproken gebeurt dit op de vierde dinsdag van September, een week na Prinsjesdag dus. Dit jaar kwam de zorgverzekeraar uit Schiedam iets later met de nieuwe zorgpremie voor 2022 omdat er volgens Aad de Groot, voorzitter van de Raad van Bestuur van DSW, nog belangrijke informatie mistte om een verantwoorde premie vast te stellen. Desondanks is DSW nog steeds de eerste verzekeraar die de nieuwe zorgpremie bekend heeft gemaakt. Andere verzekeraars moeten de zorgpremies uiterlijk vóór 12 november bekend hebben gemaakt. 

De zorgpremie stijgt

Tijdens Prinsjesdag 2021 gaf de overheid aan dat zij voor in 2022 een gemiddelde zorgpremie stijging van 2,58 euro per maand hebben berekend. Echter zit hier de later bekendgemaakte loonsverhoging van het zorgprersoneel nog niet in meegerekend.

Omdat DSW als eerste verzekeraar de daadwerkelijke zorgpremie voor het volgende jaar bekend heeft gemaakt, hebben zij niet kunnen 'afkijken' bij de andere verzekeraars. Volgens de voorzitter van de Raad van Bestuur van DSW heeft de verzekeraar tijdens het opstellen van de nieuwe premie gekeken naar wat zij zelf belangrijk vinden en niet naar wat anderen doen. Zo heeft DSW gekeken naar de kosten van 2021, de verwachting van 2022, de loonsverhogingen van het personeel in de zorg én naar andere specifieke zaken die zich afspelen. 

Zorgpremie DSW 2022

Zorgverzekeraar DSW verwacht dat de kosten voor de zorg in 2022 flink toe zullen nemen. Zij denken dat dit te maken heeft met de loonstijgingen en de steeds duurdere behandelingen en geneesmiddelen die aangeboden worden. Volgens DSW zou dit normaal gesproken hebben geleid tot een premiestijging van 7,50 euro per maand. Door de compensatie die verzekeraars krijgen voor de coronakosten kan deze hoge zorgpremie beperkt worden. 

De zorgpremie van de verzekeraar DSW zal in 2022 met 3,25 euro per maand stijgen. Dit zorgt ervoor dat de premie een maandelijks bedrag van 127,75 euro bedraagt. 

Collectiviteitskorting op stijgende zorgpremie

Ondanks dat DSW tot nu toe de enige verzekeraar is die de zorgpremie bekend heeft gemaakt, is het duidelijk dat élke verzekeraar de zorgpremie omhoog zal laten gaan. Een zorgverzekering wordt in 2022 dus duurder dan in 2021. Om uiteindelijk toch goedkoper uit te zijn is het mogelijk om gebruik te maken van een collectiviteitskorting. Met een collectiviteitskorting kun je korting krijgen op jouw zorgverzekering. Hier kun je alle zorgverzekeringen vergelijken om zo een zorgverzekering te vinden die aansluit bij jouw wensen.

Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl