De handigste extra services van zorgverzekeraars in 2022

Het einde van 2021 nadert wat betekent dat het tijd is om zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken en een keuze te maken. Blijf je bij jouw huidige zorgverzekeraar of ben je toch van plan om over te stappen? 

De zorgpremies voor het jaar 2022 zijn al een tijdje bekend. Bijna elke zorgverzekeraar heeft ervoor gekozen om de maandelijkse zorgpremie iets te te laten stijgen. Deze prijsstijging heeft onder andere te maken met de nieuwste extra services die veel zorgverzekeraars bieden. Maandelijk betaal je dus een hogere premie, maar je krijgt er wel meer voor terug. 

Hieronder vind je de handigste extra services die zorgverzekeraars vanaf 1 januari 2022 aanbieden:

Appen met de dokter

Meerdere zorgverzekeraars bieden vanaf 2022 een service waarbij je kunt appen met een deskundige. Je kunt via een app op een laagdrempelige wijze vragenstellen over je gezondheid aan bijvoorbeeld een huisarts of verpleegkundige. De zorgverzekeraars die dit aanbieden zijn CZ, CZdirect, De Friesland, FBTO, Just, Nationale Nederlanden, OHRA en Univé. 

Zorgvergoeding delen met partner

Vanaf 1 januari 2022 is het bij de zorgverzekeraars Interpolis en Zorg en Zekerheid mogelijk om zorgvergoedingen te delen met een meeverzekerde partner. Bij Interpolis geldt dit voor de fysiotherapie behandelingen en bij Zorg en Zekerheid voor de tandartsvergoedingen.

Gratis ongevallenverzekering

Een aantal zorgverzekeraars bieden in 2022 een gratis ongevallenverzekering aan. Hierbij krijg je maximaal €10.000,- vergoedt bij tandheelkundige zorg na een ongeval.

Bij zorgverzekeraars Bewuzt en Jaaah gaat het om een gratis tandongevallenverzekering. Zorgverzekeraar Ditzo biedt gratis pechvogelhulp bij ongevallen wat zowel geldt voor tandarts als fysio. 

Zorgverzekeringen vergelijken

Om erachter te komen welke zorgverzekering in 2022 het beste bij jou past is het verstandig om deze met elkaar te vergelijken. Via zorgpremiekorting.nl kun je makkelijk en snel de beste zorgverzekeringen vergelijken

 

Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl