De Friesland zet eigen reserves in om premiestijging te compenseren

De grootste verzekeraar van het noorden heeft vandaag de zorgpremie voor volgend jaar bekend gemaakt. De meest afgesloten zorgverzekering, de Alles Verzorgt-polis, van De Friesland stijgt voor 2017 met 7,9%. Dit houdt in dat de polis volgend jaar 114,95 euro per maand kost. De andere polissen die De Friesland aanbiedt zullen ook stijgen. De budgetpolis Zelf Bewust kost volgend jaar 99,95 euro per maand. De restitutiepolis van De Friesland kost volgend jaar 120,50 euro per maand. De stijgingen konden al voorspeld worden, eerder stegen de zorgpremies van CZ en DSW ook.

Reserves zijn ingezet

De zorgverzekeraar geeft aan dat de premiestijging beperkt is gebleven doordat er ruim 60 miljoen euro aan eigen reserves is ingezet. “Bijna 60 miljoen van het eigen vermogen gaat op deze manier terug naar de klant” aldus de Friesland. De premiestijging kon niet uitblijven doordat er vanaf volgend jaar meer vergoed wordt in het basispakket. Hieronder vallen o.a. plastische chirurgie met als reden medische noodzaak zoals een ooglidcorrectie. Ook worden er duurdere medicijnen toegevoegd.

Aanvullende polissen vervallen

Daarnaast werd er bekend dat twee van de aanvullende zorgverzekeringen die De Friesland aanbiedt komen te vervallen volgend jaar. Het gaat hierom de AV Standaard voor zorgprofessionals en AV Optimaal voor Zorgprofessionals. Dit zijn aanvullende verzekeringen voor een specifieke groep, wat de reden van het verval is, is nog onduidelijk.

Zorgpremie Friesland zorgverzekering
Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl