CZ, Nationale Nederlanden en OHRA maken zorgpremies 2020 bekend

De Nederlandse zorgverzekeraars hielden hun zorgpremies voor 2020 lange tijd een mysterie. Zorgverzekeraars onder CZ-groep maakten pas vandaag hun premies bekend. Tegen de verwachtingen van de regering in, verlagen CZ en Nationale Nederlanden hun premie voor 2020. CZ weet de premie te dempen tot een verlaging van €3,85. Nationale Nederlanden verlaagt zelfs met €5,84. Zorgverzekeraar OHRA beperkt haar premiestijging tot €0,20. 

CZ

Tweederde van de Nederlandse bevolking is collectief verzekerd. Het grootste deel is aangesloten bij een van de vier grootste zorgverzekeraars: CZ, VGZ, Zilveren Kruis of Menzis. Vanaf 1 januari 2020 mogen zorgverzekeraars nog maar 5% collectieve korting bieden op hun basisverzekering. Voorheen was dit 10%. De grootste reden voor de premiedaling bij CZ is de verlaging van de collectiviteitskorting. Op deze manier wordt men gedeeltelijk gecompenseerd als men collectief is verzekerd. 

CZ maakt de zorgverzekering voor alle drie polissen goedkoper in 2020. De goedkoopste basispolis (Zorgbewustpolis) wordt verlaagd met €5,50 per maand. De premie van de iets duurdere naturapolis (Zorg-op-maatpolis) wordt eveneens verlaagd met €3,85 per maand. De duurste restitutiepolis (Zorgkeuzepolis) verlagen ze met €4,20 per maand. Daarentegen worden de aanvullende verzekeringen iets duurder bij CZ in 2020. Hetzelfde geldt voor een tandartsverzekering bij CZ.

Het collectief van de Stichting voor Koopkracht bij CZ biedt een maximale korting van 3,5% op de basisverzekering. De korting op aanvullende verzekeringen en de tandartsverzekeringen bedraagt 10%. De premie voor een basisverzekering (Zorg-op-maatpolis) is €120,95 per maand en na aftrek van de 3,5% collectieve korting nog €116,72. 

Benieuwd naar jouw mogelijkheden? Zorgpremiekorting helpt jou met collectiviteitskorting aanvragen op CZ Zorgverzekering

Nationale Nederlanden

Nationale Nederlanden verlaagt de premie voor de basisverzekering met €5,84. Een basisverzekering kost vanaf 1 januari 2020 €122,76 bij een eigen risico van €385,-. Stichting Zorgpremiekorting biedt een collectieve korting van 4% op de basisverzekering, waardoor het neer zou komen op een maandelijkse premie van €117,85. Wanneer je het eigen risico ophoogt naar €885,- betaal je €101,18 inclusief collectiviteitskorting. 

Via zorgpremiekorting kun je makkelijk vergelijken en collectiviteitskorting aanvragen op Nationale Nederlanden.

OHRA

Zorgverzekeraar OHRA houdt het bij een minimale premiestijging van €0,20. De maandelijkse premie komt hierdoor uit op €116,50. Dit is inclusief de €4,85 collectiviteitskorting die beschikbaar is voor iedereen. De aanvullende pakketten van OHRA stijgen ook iets. 

In 2020 introduceert OHRA een nieuwe optie voor haar klanten. Voor €1,50 extra per maand kunnen zij gebruikmaken van een Fysio Meeneemservice. Dit houdt in dat ze ongebruikte vergoeding voor fysiotherapie mee kunnen nemen naar het volgende verzekeringsjaar. Meer weten? Bekijk dan de fysiomeeneemservice OHRA. 

Sluit nu de collectieve zorgverzekering OHRA eenvoudig online af bij zorgpremiekorting. 

Overstappen?

Uiterlijk vandaag maken alle zorgverzekeraars hun premies bekend. Je hebt tot 31 december 2019 de tijd om over te stappen. Zorgpremiekorting helpt jou graag zo eenvoudig en objectief mogelijk zorgverzekeringen te vergelijken

Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl